Все повече германци след излизане в пенсия не могат да

...
Все повече германци след излизане в пенсия не могат да
Коментари Харесай

Колко хора получават германски пенсии в България?

Все повече германци след излизане в пенсия не могат да запазят стандарта си на живот. И би трябвало да се отхвърлят от какво ли не: от автомобил, от пътешествия, от просвета. В Източна Европа обаче с немската пенсия се живее много по-охолно.

В България животът е двойно по-евтин, настояват репортерите на тв-канал ZDF и дават образец с парцелите: къща може да се купи даже за 5 000 евро. Същото се твърди и в серия от изявления в „ Ди Цайт ". Седмичникът цитира службата Евростат, съгласно която междинният приход в България възлиза на по-малко от 500 евро. Литър бензин коства към едно евро, наемите са ниски, цените на недвижимите парцели – също, написа вестникът и обобщава, че изискванията на живот в България несъмнено оферират забавна вероятност на тамошните пенсионери.

С това се изяснява и едно на пръв взор смайващо число: броят на германците, които живеят и получават пенсията си в България, за 20 години се е нараснал с цели 2 800 %! В безспорни числа обаче това повишаване към този момент не наподобява толкоз сензационно: през 1997 година към България е имало едвам 22 пенсионни прехвърлянето от Германия, а през 2017 броят им към този момент е бил 652.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР