Все повече дигитални технологии в училище. Учители, родители и ученици

...
Все повече дигитални технологии в училище. Учители, родители и ученици
Коментари Харесай

М. Габриел: Учители, родители и ученици да участват в реформата на образованието

Все повече цифрови технологии в учебно заведение. Учители, родители и възпитаници да вземат участие в промяната на образованието, с цел да бъде сполучлива. За това настоя еврокомисар Мария Габриел на национална конференция в София, за Дигиталните нововъведения в помощ на електронното обучение.

Данните сочат, че едвам 10% от учебните заведения в селата у нас имат достъп до интернет. За това в идващия програмен интервал - Мария Габриел ще упорства за съгласуваност в учебните заведения с интернет. По думите й - живеем в ера на бърз софтуерен преход и би трябвало да подготвим младежите за него. Това е заложено в европейския проект за деяние, за цифрово обучение.
Мария Габриел - еврокомисар: Ще се веселя Европейска комисия да продължава да устоява концепцията за това да има безвъзмезден, високоскоростен интернет в учебните заведения в Европа. Ще има доста мощен акцент в поддръжката към учителите. Проучванията сочат, че когато един преподавател има достъп до технологиите, това е в пъти по-важно в сравнение с в случай че дадеш таблет в ръцете на всеки един възпитаник.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР