Все повече деца започват да използват изкуствен интелект, за да

...
Все повече деца започват да използват изкуствен интелект, за да
Коментари Харесай

ChatGPT прави домашните на учениците. Учителите: Трудно се различава вярната от невярната информация

Все повече деца стартират да употребяват изкуствен интелект, с цел да пишат домашните си работи. Рапространеният през последните месеци в страната чатбот GPT може да основава текст на база заложени думи или въпроси.

Валерия е 11 клас в столичното Споделя ни, че от месец насам ChatGPT ѝ оказва помощ в писането на домашни работи по разнообразни предмети.

„ В момента изготвяме план по Руски език и доста ми оказва помощ с информацията, тъй като не усещаш, че острани стои робот. Мога да задам въпрос два пъти, а информацията не се повтаря, защото запомня какво съм задала като въпрос “, споделя Валерия.

Освен учениците, и учителите към този момент се сблъскват с ChatGPT. Според тях посредством него мъчно ще разграничава вярната от погрешната информация.

Проблемът с това „ наготово “ е намирането на лесното, което убива въображението на децата, а те по този начин ще не помнят да мислят “, предизвестява учителят Виолета Илиева.

Eкипът ни попита ChatGPT по кое време е златният век на българската просвета. Голяма част от информацията, която даде за този интервал, е вярна. Освен, че българският златен век продължава до 10 век.

„ Неприятно се получава в тази обстановка, тъй като учителят може да не разбере, че е измамен и да напише висока оценка, която детето действително не е заслужило “, споделя още Виолета Илиева, която е преподавател.

Според IT специалиста доктор Артур Кордон е належащо изкуственият разсъдък да участва в образователната програмата на по-големите възпитаници.

„ Това събитие ще продължава и за жалост това може да докара до доста неприятен резултат, а точно – мързел на мозъка. До решение, че аз няма смисъл да чета книга, няма смисъл да се образовам, тъй като ChatGPT ще ми напише домашното “, разяснява той.

Изкуственият разсъдък може да стане част от просветителната система у нас през идващите от 5 до 7 години.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР