Все повече банки натискат клиентите си да сключат задължителна застраховка

...
Все повече банки натискат клиентите си да сключат задължителна застраховка
Коментари Харесай

Все повече банки натискат клиентите си да направят това

Все повече банки натискат клиентите си да сключат наложителна застраховка парцел, в случай че желаят да изтеглят заем за ремонт на жилището, сподели изследване на " Телеграф “. В доста от трезорите това е наложително изискване, даже да желаете да вземете заем от 5000 лева Това условие е гаранцията за застраховане на заема, заяви за " Телеграф “  финансовият анализатор Десислава Николова от moite pari.

Условие

Според Николова преимуществото на изискването да сключите лавица при заема е, че тя се поема от банката, което води до по-нисък годишен % на разноските. Има и случаи обаче, в които застраховката се заплаща настрана.

Експертът акцентира, че когато стане дума за застраховки и сключването им е значимо хората да знаят, че банката няма право да ги задължи полиците да са при тъкмо избрана компания. Трезорът може да работи с две или три компании, само че в случай че клиентът е сключил застраховка към този момент по друга причина, може да желае да си я резервира. В този случай той би трябвало да показа на банката съответните опасности, свързани с тази застраховка. Ако те дават отговор на условията от трезора, тогава без значение от компанията полицата би трябвало да бъде зачетена, безапелационна беше Николова. Тя сподели още, че когато заемът е нецелеви, не се потвърждава с документи защо ще се употребява. Ако е целеви, за ремонт да вземем за пример, не е добре клиентът да желае да изтегли парите за това, само че да ги употребява за друго. Ако излъжете банката, тя може да откаже да ви отпусне пари, в случай че реши, че заявените данни не подхождат, посочи специалистът.

Промоции

Има и банки, които нямат наложително условие, само че защото не са доста, популяризират това като промоция. Друга отстъпка, с която се хвалят някои финансови институции, е, че смъкват с към % и половина от лихвата по заема, в случай че работодателят ни превежда заплатата в същата банка. Сред офертите е да изтеглим заем за ремонт и вместо годишен лихвен % от 6,95 на 100 пада на 5,50 %, в случай че надницата ни минава през същия трезор. Други банки имат промоционални условия по таксите за разглеждане на документите за заема. При множеството тя е към 100 лева Има финансови институции, които я смъкват на половина за по-малки изтеглени суми. Други банки дават като преимущество, че при одобрение за заем преглеждат приходите на цялото семейство, а освен на индивида, който кандидатства за заема. Това усилва и възможностите за позитивен отговор, разясниха банкови чиновници.

Размери

В множеството банки минималната сума, която може да се изтегли за ремонт, стартира от 5000 лева и стига до 700 000 лева Годишният лихвен % зависи от размера на сумата, която желаете да ви дадат. Ако да вземем за пример изтеглите 120 000 лева за 30 години, тогава той ще бъде към 3 % и ще имате общо 360 погасителни вноски. Променливият лихвен % в тази ситуация ще бъде 2,89 на 100 за целия период от заема. Обикновено трезорите превеждат парите към 24 часа, откакто одобрят клиента. Таксите за предварително погасяване потеглят от 1 %, когато оставащият интервал на заема е по-голям от 1 година, и са към 0,50%, когато е по-малък.

Теглят 20 бона

Около 20 000 лева е междинната сума за ремонт, която са теглили клиентите особено на нашия клон, обясниха банкови чиновници от София. Според тях тази сума е повече от задоволителна за цялостно обзавеждане и ремонт на нов апартамент. Въпреки това размерът на желаните пари варира. Има и хора, които избират да изтеглят по-малка сума за по-къс интервал на погашение.

По думите на специалистите доста хора приказват с шефовете си да трансформират банката, в която им превеждат месечната заплата, с цел да се възползват от понижението, което оферират трезорите.

Обновяването на покрива удари 65 лева

Цените на ремонтите не престават да порастват през зимните месеци, сподели инспекция на " Телеграф “. Сред най-скъпите услуги са ремонтите на покриви. Само за труд, разчистване на основата, полагане на покривно фолио, както и монтаж на битомни керемиди излиза 65 лева на квадрат. Ако желаете единствено да промените старите керемиди, цената е с 2 лева по-ниска на квадрат. Гаранцията, която дават строителите, е сред 7 и 25 години според от ремонтните действия. За вътрешния ремонт цените са като предходната година. Между 24 лева и 28 лева за квадратен метър е цената за облицовка от гипсокартон според от типа на структурата. За преградна стена от гипсокартон ще ви вземат сред 35 и 80 лева, а за таван – 32-38 лева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР