Все повече българи се интересуват от покупка на имот в

...
Все повече българи се интересуват от покупка на имот в
Коментари Харесай

Българи в бясна надпревара за купуване на имоти в съседна Гърция

Все повече българи се интересуват от покупка на парцел в Гърция, като се ориентират към по-евтини парцели в Кавала и на Халкидики в Северна Гърция, оповестява гръцката информационна организация АНА-МПА.

След покупката българите ремонтират парцелите и ги употребяват както за отмора, по този начин и за отдаване чартърен. По-малка част от сънародниците ни се насочват към вили на брега на морето или към покупка на цели хотели, тъй като цените им са по-високи, споделят брокери на парцели.

Пазарът в Гърция притегля капиталов интерес от купувачи от Европа и целия свят. Тъй като България граничи с Гърция и дистанцията с кола е няколко часа е разбираемо огромен дял от купувачите да са точно българи. За да бъде пътят до парцела им относително къс, българите купуват жилища най-вече в Северна Гърция. Така те могат да вървят до жилището си в южната ни съседка освен на отмора през лятото, а и за няколко дни през уикендите. Имотите в Гърция са чудесна опция на жилищата край родното Черноморие, изключително за хората, които избират да вървят на гръцкото море.

Пазарът в Гърция дава опция за вложения в жилища, офиси, хранилища и терени за бизнес и развлекателни цели. Но чужденците желаят да купят най-много жилища, като най-популярните региони са Атина, Цикладските острови и полуостров Халкидики. Цикладите са група от към 200 острова, някои от които са доста дребни. Сред по-големите са Тинос, Миконос, Парос, Наксос, Аморгос, Сирос, Антипарос, Санторини и Анафи.

По данни на уеб страницата Spitogatos Insights една пета от търсенията в платформата за наем и покупка идват от чужбина, като немските жители са най-активната група чужденци, търсещи парцели в цяла Гърция. Германският интерес е концентриран върху континентална Гърция, най-много Солун и Халкидики. След тях се подреждат жителите на Съединени американски щати - както американци, по този начин и гърци, емигрирали в Съединени американски щати, които се интересуват от покупката на летни къщи на скъпи местоположения като Цикладските острови и южните околности на Атина.

Британските жители са третата водеща група чужденци, търсещи жилища за покупка, само че измежду тях има и гърци, които живеят в Обединеното кралство. Те се интересуват от централните елементи на Атина, северните и южните покрайнини на гръцката столица и Цикладските острови.

Интерес към покупка на парцели в Гърция демонстрират също испанци, кипърци и французи. Конкретно французите са заинтригувани от покупка на жилища на Цикладските острови, изключително остров Парос, и централните елементи на Атина.

Израелците също се трансформират в огромна група купувачи с възходящ интерес към центъра на гръцката столица, северните и южните околности на Атина и Цикладските острови.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР