Все повече българи избират родните курорти за почивка. Това отчитат

...
Все повече българи избират родните курорти за почивка. Това отчитат
Коментари Харесай

Планинските курорти се готвят за посрещането на туристите

Все повече българи избират родните курорти за отмора. Това регистрират от Министерството на туризма. На българските туристи ще се разчита доста и за сполучлив зимен сезон в Банско. Днес в курортното градче институциите се събраха, с цел да обсъдят организацията преди началото на зимния сезон.

Месец преди началото на формалния ски сезон в Банско, към момента не са съвършени връзките сред локалните обичайни бански механи и  по-високо категориините хотели. Това, което не мога да разделят към момента, са туристите. Ако към това се добави и обстоятелството, че през миналия сезон броят на туристите напълно не беше съгласно упованията и желанията на локалните хотелиери, излиза наяве, че казусът напълно не е дребен. На прага на новия зимен сезон, в Банско още не престават оценките и прочитите на миналия.

 „ Те някак ги надуват организации, туристи, и министерства и всичко. Обаче сезоните не са сполучливи, тъй като Банско мина на  една система – ол инклузив, която побърка не целия град, тя побърка хората ”, разяснява ресторантьорът Любен Пумпалов.

От Министерството на туризма обаче са уверени, че причина за по-слабия минал сезон е нестабилната конюнктура в Гърция и Турция.

„ Надявам се тази година обстановката да бъде по-стабилна и да посрещнем толкоз туристи, колкото са планувани все още ”, съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова.-->
Ангелкова: Мобилизирани сме зимният сезон да затвърди положителните резултати през сложната 2019 година

„ Този спад, който се регистрира – към 3-4%, в действителност е в броя на нощувките, а има растеж като брой на посетителите - непознати и български жители, тъй че тука е тънката линия ”, съобщи кметът на Банско Иван Кадев. По тънката линия в Банско евентуално ще се движат и по въпроса с личния състав. Защото още веднъж се чака тежък дефицит.

„ За да пристигна готвач, той би трябвало да има обучение, би трябвало да е приключил, а освен да вика ти какъв брой пари ми даваш. Аз мога да ти дам и една купка пари, но ти като не можеш да ми сготвиш ”, разяснява Пумпалов.

„ Проведохме срещи с най-хубавите шефове в региона на кулинарията, с цел да можем дружно с тях оптимално да разпространяваме нашите обичаи, въобще българската кухня ”, съобщи още Ангелкова.

„ Тук в Банско ще би трябвало да се върне от Благоевград туристическия лицей, който се надявам да способства за това да имаме едни готови фрагменти ”, сподели кметът на града.
 А комерсиалните обекти в Банско и тази година ще бъдат подложени на подробен и непрекъснат надзор.

„ Ние ще бъдем там. А тайният клиент - несъмнено, че ще го има, единствено че няма да подвигаме повече завесата ”, съобщи Димитър Маргаритов от Комисията за отбрана на потребителите. От там предизвестяват, че при неспазване на разпоредбите се стига до наказания.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР