Американците изтеглят пари от своите планове 401(k) с тревожна скорост

...
Все повече американци използват своите 401(k) сметки поради финансови затруднения,
Коментари Харесай

Все повече американци използват своите 401(k) сметки поради финансови затруднения, според данните на Bank of America, публикувани във вторник.

Броят на хората, които са направили трудно изтегляне през второто тримесечие, се е увеличил спрямо първите три месеца на годината до 15 950, което е увеличение от 36% спрямо второто тримесечие на 2022 г., според анализа на Bank of America за програмите за доходи на служителите на клиенти , които се състоят от повече от 4 милиона участници в плана.

 Спестявания домашни финанси STOCK sanjeri/E+/Getty Images

Последният доклад на Participant Pulse на Bank of America също установи, че по-голям процент от участниците са взели назаем от плановете си на работното място от първото тримесечие, а средните вноски също намаляват.

Въпреки това общите вноски на служителите продължиха да се задържат стабилни през първата половина на годината и по-голям дял от участниците повишиха размера на вноските си, отколкото го намалиха.

„Данните от нашия доклад разказват две истории – една за растеж на баланса, оптимизъм от по-младите служители и запазване на вноските, в контраст с тенденцията на увеличени тегления на планове“, каза Лорна Сабиа, ръководител на решенията за пенсиониране и лично богатство в Bank of America, в декларация. „Тази година повече служители разбираемо приоритизират краткосрочните разходи пред дългосрочните спестявания.“

Спокойна жена STOCK gradyreese/iStockphoto/Getty Images

Докато пазарът на труда остава силен, икономиката расте и потребителите харчат, глобалната пандемия, последвана от две години на постоянна висока инфлация, се отрази на финансите на домакинствата.

От 2019 г. дълговите баланси на домакинствата са се увеличили с близо 3 трилиона долара, според данни на Федералния резерв на Ню Йорк до първото тримесечие на 2023 г.

Последните данни от проучването на дълга на домакинствата на Фед в Ню Йорк трябва да бъдат публикувани в 11 ч. ET във вторник.

Тази история се развива и ще бъде актуализирана.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР