Все по-вероятно е коронавирусът да стане ендемичен при хората, при

...
Все по-вероятно е коронавирусът да стане ендемичен при хората, при
Коментари Харесай

Експерти от СЗО: Коронавирусът няма да изчезне с ваксината

Все по-вероятно е коронавирусът да стане ендемичен при хората, при някои животни или и при двете, т.е. да не изчезне с ваксини, настояват двама приети специалисти по инфекциозни болести, оповестява „ Евронюз “.
„ Най-вероятният сюжет е, че вирусът ще се трансформира в различен ендемичен вирус и че той ще съставлява доста ниско равнище на опасност в подтекста на световна стратегия за имунизация “, съобщи през днешния ден на конференция един от виновните за битката против пандемията в Световната здравна организация (СЗО), Майк Райън .
„ Съществуването на ваксина, даже високоефективна, не е гаранция за елиминиране или очистване на инфекциозно заболяване “, добави Райън, който е и шеф на незабавната здравна помощ в СЗО.
Експертите на Организацията към този момент бяха коментирали предишния май, че има възможност коронавирусът да стане ендемичен, прогноза, която се ускорява в светлината на наученото за този вирус от този момент.
Ваксинацията против COVID-19 обаче ще разреши разпространяването на ковид да бъде следено и обществата да се възстановяват, сподели Райън.
На сходно мнение беше и известният експерт по инфекциозни заболявания Дейвид Хейман , който сподели, че „ концепцията за стадния имунитет е неразбирателство, когато се счита, че по някакъв метод ще понижи болестта, в случай че бъдат ваксинирани задоволително хора “.
Хейман, управлявал звеното, което се бори против ТОРС в СЗО, съобщи, че никой не може да планува по какъв начин ще се развие имунитетът, защото има доста неща, които към момента не са известни за него, като да вземем за пример продължителността на имунитета, предлаган от имунизациите.
" Изглежда, че ориста на този ковид би трябвало да стане ендемична, както се е случило и с други. Този ковид ще продължи да мутира, до момента в който се възпроизвежда в човешките кафези, изключително в области с интензивно предаване ", изясни той.
Ученият е очаквал, че светът ще може да живее с новия ковид с помощта на всички принадлежности за публично здраве, създадени през тази пандемична година.
" Коронавирусът ще продължи да се популяризира макар имунизациите, лекуванията и диагностичните проби. Трябва да се научим да живеем с него ", сподели Хейман.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР