Все по-вероятни изглеждат избори 2 в 1. Противоречията между партньорите

...
Все по-вероятни изглеждат избори 2 в 1. Противоречията между партньорите
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Лобитата в сглобката се бият кой да овладее съдебната система

„ Все по-вероятни наподобяват избори 2 в 1. Противоречията сред сътрудниците в тази коалиция се задълбочават, съгласие няма съвсем по никакъв въпрос, това е мъка – мъка и за страната, и за тях, и за българските жители. Изходът от тази обстановка е избори 2 в 1, хората още веднъж да си кажат мнението ”.
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред „ Денят стартира с Георги Любенов ” по Българска национална телевизия.
И аргументирайки се, добави: „ Докога тая тъга? По всеки въпрос - изнудване посред им, рекетиране, пазарлъци за постове, за порции от властта, всякога ли ще е по този начин? Те се готвят да сменят регулаторите, да се избира нов Висш правосъден съвет, нов Инспекторат към него – в случай че всякога ще върви в тази мъка страната, просто няма никакъв смисъл от това ”, уточни Нинова.
По думите на водача на социалистите ръководещата сглобка с всеки идващ ден дава нови мотиви за задълбочаване на рецесията. „ Не е единствено с разпределянето на порциите във властта. Със законодателството е същото – корекция на поправката, закони, които се одобряват на две четения през днешния ден и в този момент, през Закона за правосъдната власт в „ Преходни и заключителни разпореждания ” трансформират Конституцията, законодателният развой не е първокласен, нищо не върви по този начин, както обещаваха на хората ”, даде образци Корнелия Нинова.
В отговор на въпроса кой е по-добрият вид – препоръчаното от Борисов или от Петков, Нинова съобщи: „ Каквото и да се случи, ще имаме още от същото, даже и още по-лошо. Защото, както споделих, предстоят доста промени, те са се фиксирали единствено в измененията в регулаторите, в постовете, с всеки минал ден ще става по-лошо ”.
Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна в отговора на въпроса вероятни ли са  други плаващи болшинства в това Народно заседание: „ Няма по какъв начин да влезем в каквито и да е сглобки, това значи да си зачеркнем напъните в последните 10 години, в които изрично сме декларирали, че ние сме срещу сходно задкулисие, паралелни сделки по кабинети, по Секретен сътрудник клубове. 10 години се борим против това и в този момент най-после да се предадем, просто няма да стане. Останахме единствената опция на това, което се случва – поредно, кардинално в последните години, с доста удари, които понесохме и все пак устояхме. Не излъгахме никой от хората, които са ни избрали. Няма по какъв начин да влезем в този момент в такава сглобка ”, съобщи Корнелия Нинова.
И добави: „ Само като си показва ПП-ДБ какво обещаваха  преди изборите – „ в никакъв случай ГЕРБ, в никакъв случай Движение за права и свободи ”, ще ги изчегъртват от властта, арестуваха Борисов. И в този момент се прегърнаха с тях. Това е толкоз доста липса на достолепие и морал в политиката. И това е най-големият проблем - хората нямат доверие политиците точно заради това – преди избори обещаваш едно, след избори правиш тъкмо противоположното. Българска социалистическа партия сме разнообразни от този вид правене на политика ”, изрично съобщи водачът на българските социалисти.
Корнелия Нинова репликира водещия, наблягайки, че и в интервала, в който Българска социалистическа партия е била в ръководството, по време на кабинета „ Петков ” се е борила с модела на задкулисието, на паралелната страна, на модела „ ГЕРБ ”. „ Често слушам – но и вие управлявахте с тях. Управлявахме против мафията, против задкулисието, против приключването на модела на Борисов. Сега те се прегърнаха с този модел. И няма по какъв начин да не се види разликата сред тогава и в този момент ”, уточни водачът на Българска социалистическа партия.
И сложи акцента: „ Вижте какъв брой е значимо кой ти е колегата. Да е чувал някой по време на ръководството ни с ПП-ДБ в предходния постоянен кабинет за сходни кавги, както в този момент гледаме? Да сме редили порции на властта? Регулатори – аз на тебе, ти на мене, търговия в политиката? Да е имало такива корупционни кавги, които се развиха в този момент в НЗОК във връзка избора на управление? Не. В най-големите кризи  - войната и ковид, имаше стабилизиране на стопанската система и първо място в Европа на индустриално произвеждане. Имаше най-мощната обществена стратегия – 20 милиарда лв., която стигна до всеки, безвъзмездни детски градини, майчинства, минималната работна заплата, пенсии се усилиха ”, уточни Нинова.
„ Затова настоявам уверено, че Българска социалистическа партия в това държавно управление бяхме вътрешния коректив, Българска социалистическа партия беше заслужен сътрудник, спираше доста нездравословни решения, правеше добра политика и спираше ПП-ДБ от всички нелепости, които в този момент натвориха. В момента, в който се прегърнаха обаче с различен сътрудник, с мафията пред очите на хората – виждате какво се случва ”, сподели още в диалога пред Българска национална телевизия Корнелия Нинова.
За огромният въпрос със сигурността, мигрантите и отстъплението на държавното управление за Шенген:
„ Винаги когато изнасяме информация, се служим с публични източници, и  документи. Смятам, че министърът на Министерство на вътрешните работи реагира спешно на вчерашната информация ”, съобщи Корнелия Нинова и сподели формалният документ на Баварската държавна организация за леговище и репатрация.
„ В него се твърди, че сред репатрираните са „ 6-ма души, които са наказани за ликвидиране непредумишлено ликвидиране, тежка телесна щета, полови закононарушения, утежняващи грабежи и пране на пари ”. Това е формалния източник. Ние се позовахме на това, когато го обявихме от трибуната на Народното събрание. И след това го предоставихме и на медиите ”, уточни водачът на Българска социалистическа партия. И продължи:
„ Министърът на вътрешните работи твърди, че това са 6-ма българи, които са наказани в Германия, излежали са си присъдите и в този момент ги репатрира Баварската държавна организация за убежищата. И тук пораждат доста въпроси, и доста подозрения: Знаем, че наказан човек, излежал присъдата си, е свободен жител. Защо го репатрират – освен това някои от тях с белезници, при идването в София? Българите сме европейски жители, имаме право на свободно придвижване в Европа. Осъден и излежал присъдата си – ти си европейски жител, за какво би трябвало да те репатрират от държавната организация за убежищата? ”, реагира Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна, че подозренията остават и защото Българска социалистическа партия е решена да докара до край този проблем, е задала писмен въпрос към министър Стоянов в който пита какъв брой са доведените, кои са, по кое време са наказани, в коя страна, по кое време са освободени, излежали присъдите си и още съответни въпроси.
В диалога за това, че върнатите мигранти са по Дъблинското съглашение и нямат общо с Шенген, Нинова репликира водещия: „ Не сте прав, това е Дъблинското съглашение,  но в решението на Съвета на Европейски Съюз във връзка с присъединението ни към Шенген има един протокол ”. Тя го цитира: „ В него е записано, че против Шенген по въздух и вода България се задължава да приема назад мигранти, които първо са минали през нашата граница, без ограничаване в броя и най-вече от Сирия и Афганистан. Така, че двете неща са свързани ”.
Лидерът на Българска социалистическа партия бе безапелационна в позицията на социалистите, че примането ни в Шенген по въздух и вода е оттегляне от страна на държавното управление по отношение на българския народен интерес: „ България е изпълнила всичко пълноправно за приемането ни в Шенген. И все пак, ни демонстрираха, че България е втора употреба страна, българският народ е вторичен народ, с което ние изрично не сме съгласни. Освен това, нямаме и изгоди – тъй като големият оборот в Шенген е по сухопътна граница, 97 % от стокообмен, стопанска система, доходи е по сухопътна граница. Ние бяхме лишени от това безусловно несправедливо, тъй като сме изпълнили изискванията. И против това – само към България има такова изискване за Шенген да одобряваме назад бежанци. Нито една друга страна не е била подложена на такова изискване и такова унизително състояние ”, съобщи Корнелия Нинова и акцентира: „ Управляващите тотално се провалиха в този приоритет ”.
Двустранно съглашение в областта на сигурността с Украйна – какво се крие и какво ще се случи в случай че България подпише такова?
„ Не дай, боже. Дано да не подписват. И ние ще поставим всички старания това да не се случи ”. Така водачът на Българска социалистическа партия отговори на въпроса за това какво се крие зад двустранното съглашение с Украйна в областта на сигурността.
„ Това, значи, че всяка страна-членка на НАТО може да подпише двустранен контракт с Украйна. Т.е. не Европейски Съюз като цяло, не НАТО като блок да влезе в тази война, а всяка страна поотделно. Това значи изпращане на бойци в Украйна. Ние изрично сме срещу български войски да бъдат изпращани в Украйна - още от първия ден, сме го декларирали. Това значи директно включване на България във войната, което значи тежки последствия за нашата страна, съобщи Нинова и на въпроса, че Денкове отрекъл за изпращането на български войски в Украйна, казвайки „ няма ”, тя отговори:
„ Те толкоз неща споделиха, че „ няма ” и по-късно направиха тъкмо противоположното – че просто нямаме грам доверие. Казаха ли че няма да се събират с ГЕРб и Движение за права и свободи, че ще ги чегъртат, че ще се борят с мафията, че ще създадат правосъдна промяна. Казаха и след това  направиха тъкмо противоположното. " уточни водачът на Българска социалистическа партия.
„ По отношение на двустранното съглашение доказателство, че това може да се случи виждаме в думите на премиера, който сподели: „ Ще обсъдим в България сключване на двустранно съглашение. Що се отнася до другото - в петък изнесохме и тези данни. Казахме, че отчетът, импортиран в секретно деловодство на Парламента за това какво е изпратено на Украйна и какво следва, ръководителите на опозиционните групи, депутатите, не сме позволени да го четем даже. Защо ни лимитират законовото право на информация? Това не буди ли подозрения? Лидерите на сглобката са позволени до отчета – водачите на опозицията – н. При състояние, че всички имаме равни права на народни представители до допускането на класифицирана информация. Ето по тази причина нямаме доверие ”, съобщи Нинова.
В отговор на въпрос за излезли в последните дни изказвания на Христо Грозев, Колнелия Нинова съобщи: „ Нямам никаква визия защо приказва Грозев, нито има компании на Българска социалистическа партия, свързани с това. Да, несъмнено съм бодил в петата на доста хора, чиито ползи съм засегнала ”, сподели Нинова, само че акцентира: „ За какво в действителност става дума: Притопля се една остаряла гозба от няколко години, което още един път ми дава мотив да мисля, че наближават избори 2 в 1. Винаги преди избори се изважда нещо такова, шуми се, анализатори, малките екрани, приказват, питат. Минават изборите – нещо да сте чули? От две години се върти тази дъвка – да видяхте документ, доказателства, товарителница. Та, в случай че се изнася оръжие, то не може по този начин във въздуха да се изнесе, без документ?  Някой за тези години извади ли нещо? Някой потвърди ли нещо? ”, сложи въпросите Корнелия Нинова.  
По думите й за това има пояснение: „ Води се една проведена, добре финансирана, добре подредена пропагандна война против Българска социалистическа партия по всички линии. И се питаме – за какво? Защото Българска социалистическа партия сме единствените, които отказахме да влизаме в сглобките им, задкулисията им, държим се безусловно твърдо и поредно, все пак, на което ни подложиха. И непрекъснато върху нас се излиза тази платена агитация, и нормално преди избори. Защо? За да омаловажат ролята на Българска социалистическа партия. За да ни очернят пред хората. За да ни смъкват резултата. За да кажат след това – Българска социалистическа партия умира, Българска социалистическа партия изчезва и така нататък За да няма опция на всичко това, което се случва в страната. Това е задачата на сходни претоплени манджи без документи, без никакви причини ”, акцентира водачът на социалистите.
В диалога за паралелното правораздаване: „ Конституционната смяна беше направена с цел да се овладее прокуратурата. Защото, прокурорската квота в основния орган – Висш съдебен съвет в заложената смяна ще се избира от политическото болшинство в Парламента. Битката сега е не за правдивост, не за по-добра правосъдна система, а за това кой ще овладее в този момент и сега, сякаш през правосъдна промяна, правосъдната система. Кой да назначи основният прокурор, чия да е квотата във Висш съдебен съвет, кой да оглави Инспектората, който управлява всички по веригата в правосъдната система ”, уточни Нинова.
И добави: „ Понякога като виждам новините, това, което излиза всеки ден - джуджета, нотариуси, клубове, имам възприятието, че виждам кино лентата „ Кръстникът ” онлайн. Дори до такава степен са се разпознали с мафията, че се назовават фамилията, като при италиянската мафия: ла ностра фамилия.И едното семейство е против другото, фамилия Корлеоне против фамилия Дженовезе, примерно. Сега тук фамилията на Пепи Еврото и „ Осемте джуджета ” против фамилията на Нотариуса и „ Секретен сътрудник клубовете ”, съобщи в коментара си Корнелия Нинова.
 
Лидерът на Българска социалистическа партия дефинира протичащото се: „ Мафия, срастнала се надълбоко със правосъдната система. Но това, което болшинството прави не е битка с тази мафия. Това е битка на кланове, на лобита и на групи – политически и стопански, кой в този момент да надделее, сякаш залъгвайки хората, че вършат правосъдна промяна, която ще бъде в тяхна изгода ”.
Тя изрече надълбоко подозрение, че от Комисията за нотариуса ще произтече нещо дейно: „ Има същинско решение – няма храброст, обаче. То е институционално, законово и желае темперамент. Прокурор може да се самосезира от всичко това, което излиза в общественото пространство. Просто си бленувам да се намерят 5-6 такива прокурори, да се самосезират, да стартират същинско следствие, да имат характера и смелостта да стигнат до края. Прокуратурата би трябвало да свърши това - парламентарна комисия няма да я свърши. Това ще бъде единствено дъвка и заливане с още ужасяващи обстоятелства за това какъв брой надълбоко е проникнала мафията в правосъдната система ”, съобщи Корнелия Нинова и приключи с най-важното, по думите й:
„ Тези прокурори, в случай че се осмелят и има такива – да извадят политиците. Няма метод зад това нещо да не стоят  политици. През всичките години по вссякакви партии, които и да са – вадете ги на показ и да отиват в пандиза всички, които са държали и стоели зад цялата тази система ”, съобщи водачът на Българска социалистическа партия и напомни, че социалистите няколко пъти са писали до Иван Гешев. „ Той споделя в една конференция - „ има политици, които са взимали пари с чували от КТБ ”. И от трибуната на Народното събрание още тогава приканих Гешев: Извадете листата на политиците с чувалите! Не го ли извършите – нищо няма да се промени, ще се смени един арбитър с различен, ще си подаде оставката изпълнителят, само че главата на октопода, в случай че остане – няма никакъв излаз от тази обстановка ”, безапелационна бе Корнелия Нинова.
„ БСП-София е част от целия ни диалог до момента и огромния въпрос за морала в политиката, за чистотата и достолепието в политиката: Като кажеш нещо на хората, които те поддържат – да го изпълниш. А не преди избори – ще изчегъртаме еди си кой, след избори – да се целуваш с него ”. Така водачът на Българска социалистическа партия отговори на въпроса на водещия за софийската организация на социалистите.
„ Това е и огромният въпрос за софийската организация. През цялата акция ние се борихме за това да се разгради модела на Борисов и Фандъкова в столична община. И след изборите - тези наши представители там върнаха този модел, гласоподаваха с този модел комисии, стигнаха до парадокса да дадат с нашите гласове комисия за битка с корупцията на ГЕРБ. Вие представяте ли си по какъв начин Антон Хекимян и ГЕРБ ще борят корупцията на Борисов и  Фандъкова в столична община? Това е оттегляне от всевъзможен морал и заричане към гласоподавателите, това е отчаяние. После ще се питаме за какво не имат вяра на Българска социалистическа партия ”, уточни Нинова.
Лидерът на Българска социалистическа партия сложи на второ място въпроса може ли да водиш дело за избора за кмет, да искаш да отстраниш съперника си от ПП-ДБ, да твърдиш, че е нелегитимен. „ Отиваш в съда, вадиш причини сутринта, следобед отиваш в общината, прегръщаш се с тези, с които се караш в съда, вдигаш ръка и им избираш ръководител на Общински съвет. При това тезата „ трябваше да отпушим СОС да работи поради софиянци ” е надълбоко манипулативна. За да тръгне Общински съвет - трябват 31 гласа. ПП-ДБ и ГЕРБ гласоподаваха и имаха 40. Защо нашите представители дадоха своите гласове? Тук е огромният въпрос – за 4 комисии ”, разяснява Корнелия Нинова.
Не знам кои са, само че знам, че е имало политическа търговия на гърба на Българска социалистическа партия. А ние 10 години се борим против това, за чист облик на Българска социалистическа партия и морал в политиката. Ето, за какво не можем да го допуснем.
По думите й има още един въпрос, който е значим – и за живота, и за политиката, и за всеки един организъм: „ Има Устав, има конструкция, казано е в този Устав – Националният съвет, висшият орган взима решенията. Ела в Народно събрание, гласувай срещу, кажи си мнението – само че се гласоподава, приема се и се извършва. Нашият висш орган реши да не взлизат в сглобка с П-ДБ и ГЕРБ в общината. Те го направиха. Какво да направи една смислена партия в този случай? И също така, последно го споделям, тъй като виждам, че е наклонност: Чувам „ Корнелия Нинова това реши, Корнелия Нинова това реши ” - опитът да се концентрира огъня върху една персона  в партия, която е най-демократична, ще напомня – на съвещанието на Националния съвет пристигнаха близо 100 души, обсъждахме 4 часа, гласувахме и по този начин вършим всякога, т.е. партията, която е най-демократична, с групови органи, на които всичко се разисква, се бие и се удря. И се бие първия, с цел да се внуши, че е лидерска партия, с лидер-диктатор деспот и така нататък ”, разяснява Нинова и зададе въпросите:
„ Никой не пита, по какъв начин по този начин, да вземем за пример, Борисов отиде и за един ден отряза главата на софийската си организация? Никой не сподели – той е деспот, не му действа партията. Костадинов ги изгони за половин час – депутати, общински съветници, нито дума. Обаче офанзивата седмици наред е настойчиво против Българска социалистическа партия. Защото, Българска социалистическа партия би трябвало да се показа като нещо неприятно. Води се една проведена пропагандна акция против партията. Защото, им е неуместна, тъй като им остана бодил в петата. И, тъй като ще бъде такава. Желанието да завладяват и подчинят Българска социалистическа партия – не им се случи. Няма да им се случи и желанието да убият Българска социалистическа партия ”, съобщи изрично ръководителят на Българската социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР