Все по-популярен става въпросът за индекса на телесната маса. Можете

...
Все по-популярен става въпросът за индекса на телесната маса. Можете
Коментари Харесай

Какво разкрива талията за нашето здраве

Все по-популярен става въпросът за показателя на телесната маса. Можете да го чуете по време на разнообразни излъчвания, които са съсредоточени в това да се обърне внимание на казусът със затлъстяването, който все по-често става срещан измежду младежите. Не по-малко от голяма важност е и талията, която също може да подскаже какво е положението на здравето ни.

Множество проучвания са потвърдили, че прекомерно огромната обиколка на талията има връзка с високата смъртност и диабета. В тях взимат присъединяване към 650 хиляди души и рискът на смъртността е измерен посредством стойностите на талиите им. По-голямата талия в действителност е посочила и по-висок риск от преждевременна гибел.

Жени, чиято обиколка е над 96 см са изложени на по-висок риск спрямо тези, чиято е към 86. Всеки един сантиметър може да докара до по-висок риск.

По-голяма обиколка на талия – по-висок показател на мазнини?

Макар, че е правилно, че имат известно съответствие, това не постоянно е правилно. Да, по-пълните хора несъмнено имат висок на показател на насъбрани мазнини. Но има и такива случаи, в които те са понижени до оптимални стойности, само че талията си остава в същите размери. Докато не се понижи, то рискът от преждевременна гибел си остава към момента висок. 

Защо обиколката на талията е толкоз основна?

Дори показателят на подкожните мазнини да не споделя дали имате някакъв проблем, то обиколката на талията може да алармира за това. Най-често става въпрос за струпване на мазнини в региона на корема, които е мъчно да свалите. Това е сигнал за абдоминално затлъстяване. Учените са на мнение, че това е причина за редица смъртоносни болести.

Какъв е крайният резултат?

Измерването на показателя на телесната маса е изцяло безсмислено, в случай че не се взема поради обиколката на талията. Може показателят да е в нормите, само че в случай че талията е с прекомерно огромна цифра, то тогава става дума за проблем. Самият показател не е задоволително индикативен за това, че може да има проблем със затлъстяването и да се наложи да обърнете по-специално внимание на тялото ви.

Натрупването на мазнини в региона на корема може да се одобри като сигурен индикатор и основателна причина да се изследва и показателят на мазнините. Така сигурно ще се открие проблем, който с навременно лекуване би могъл да се позволи. Двете стойности могат да се вземат и като сигнал за висока възможност от преждевременна гибел и рискът да се овладее в точния момент, изключително когато става въпрос за младежи.

Важно е да следите здравето си и при подозрения за нещо, което не е както би трябвало, да се консултирате и с лекаря си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР