Все по-осезаемо наближава сезонът на настинките и грипа. Температурите падат,

...
Все по-осезаемо наближава сезонът на настинките и грипа. Температурите падат,
Коментари Харесай

5 неща, които лекарите никога не правят през сезона на настинките и грипа

Все по-осезаемо наближава сезонът на настинките и грипа. Температурите падат, хората стартират да прекарват от ден на ден време на в затворени пространства, в които респираторните болести елементарно се популяризират.
 Какво е отмалялост от Covid-19 и за какво не трябва да ѝ се поддаваме
Какво е отмалялост от Covid-19 и за какво не трябва да ѝ се поддаваме

Пандемията не е завършила към момента

Грипната интензивност стартира да нараства през октомври и постоянно доближава своя пик сред декември и февруари. А с изключение на грипа циркулират и други респираторни, като риновирус и респираторният синцитиален вирус (RSV), които предизвикват признаци, сходни на тези при простуда. И несъмнено, Covid-19, който към момента остава сериозна опасност.

Медицинските лица не са ваксинирани по това време на годината - само че те знаят по-добре от всеки различен по какъв начин да се предпазят. Ето какво специалистите в никакъв случай не вършат, с цел да останат здрави.

Ваксината

Пропускането или отлагането на противогрипната ваксина може да ни изложи на риск от съществени затруднения, свързани с. Особено целесъобразно е възрастните хора всеки нов сезон, в случай че нямат някакви противопоказания. редки изключения. И колкото по-рано се направи, толкоз по-добре, с цел да има време тялото да построи имунитет против вируса.
 Снимка 636857

Обществените места

Медицинските експерти са единомислещи, че заобикалят да вървят на работа, в случай че имат някакви признаци. Всеки от нас носи отговорност един останалите и по тази причина не трябва да излагаме на риск хората към нас. А грипът и настинката се популяризират елементарно посредством дихателни капки и повърхности.

Защитната маска

В избрани обстановки може да се наложи да излезем на публично място, до момента в който сме заболели. Но е добре това да става единствено при изискване, че сме сложили сигурна защитна маска на лицето си. Тя доста понижава риска от респираторни капчици, които могат да се отделят във въздуха, когато кашляме или кихаме.
 Снимка 636856

Хигиената

Лошата хигиена на ръцете може да бъде сериозен рисков фактор за заразяване с или простуда. Затова те постоянно би трябвало да се поддържат чисти, а методът е напълно елементарен - посредством постоянно миене с вода и сапун. Ако ръцете ни се замърсят след допиране на повърхнина, на която има вирус, докосването на очите или носа по-късно може да ни изложи на пряк риск и да ни разболее. Ако сме в придвижване и нямаме достъп до вода и сапун, можете да използваме дезинфектант за ръце на алкохолна основа като краткотрайно дезинфекциращо средство.

Рутината

Много е значимо човек да си почива задоволително, до момента в който е болен. Макар постоянно да се опитваме да поддържаме естествения си всекидневен темп, без значение, че се усещаме зле физически. А тялото ни дава знаци и сигнали да спрем или забавим темпото - и в случай че не се вслушаме, това може да се отрази отрицателно на здравето ни.

Качественият и дългогодишен сън може да ни помогне да се възстановим по-бързо от простуда или грип, защото признаците могат да продължат до две седмици. Недостатъчният сън пък се свързва с нараснало инфектиране и понижен имунен отговор, което може да удължи времето, належащо за възобновяване от болестта.
 Сок от лук или може ли да ни помогне в сезона на настинките и грипа
Помага ли националната медицина в сезона на грипа

И по какъв начин лукът се бори с вирусите

Затова, когато даваме приоритет на здравословните привички, ще имаме максимален късмет да преминем без заболявания през най-трудния сезон на годината, написа Huff Post.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР