Все по-набиращият в последно време популярност уред за готвене, известен

...
Все по-набиращият в последно време популярност уред за готвене, известен
Коментари Харесай

Кой е най-добрият начин за приготвяне на картофи в еър фрайър

Все по-набиращият напоследък известност апарат за готвене, прочут като еър фрайър, има доста преимущества пред общоприетата фурна. Като обстоятелството, че придава на храната хрупкава текстура и че е задоволително стилен, с цел да се побере на кухненския плот. И в него може елементарно да приготвим обичаните си храни - като желаните от всички картофи, да вземем за пример.
 Картофи и кой е най-здравословния метод, по който да си ги подготвяме, тъй че да не пълнеем от яденето им
Как да ядем картофи на воля, без да пълнеем

Има и здравословен, и апетитен метод

Процесът на печене на картофи в фрайъра е много елементарен, само че любопитно е да последваме препоръките на началник готвачите, с цел да го създадем по най-безпогрешния метод. Ето какво споделят те, представени от Eat This, Not That.

Какво ще ни би трябвало

Най-добре е да изберем вид картофи, които имат по-нишестена конструкция (като типа russet), която води до до пухкава сърцевина след термична обработка. Освен картофите ще ни трябват:
2 супени лъжици зехтин 1 супена лъжица морска сол 1 супена лъжица черен пипер 1 супена лъжица чесън на прах 1 супена лъжица сушен розмарин  Снимка 637072

Подготовка

След като се измият, картофите наложително би трябвало да се подсушат. След което да се набодат на няколко места благодарение на вилица. Това ще разреши на парата да излезе по време на процеса на готвене и ще предотврати спукването. Следващата стъпка е да се покрият картофите отмерено със зехтин, до момента в който да сложени да вземем за пример в дълбока купа, а по-късно да се прибавят подправките.

Приготвяне

Така овкусените картофи се разпределят в кошницата на еър фрайъра, без тя да се препълва. Времето за готвене е 40-45 минути, на 200 градуса. Нужно е да се извърнат най-малко един път, с цел да се подготвят отмерено. Готови са тогава, когато кожата е хрупкава, а вилицата елементарно пробива месото на картофа. За още повече усет може да сервираме с добавена лъжичка заквасена сметана, нарязан лук или други обичани добавки.
 Картофено пюре и три неточности, които да избегнем при приготвянето му
3 неточности при приготвянето на картофено пюре

И по какъв начин да ги избегнем

И с цел да сме сигурни в положителния краен резултат, готвачите натъртват на това какво не трябва да вършим, когато подготвяме картофите в еър фрайър . Като начало би трябвало да заобикаляме потреблението на мокри зеленчуци, защото непотребната влага няма да докара до мечтаната хрупкавост. Изключително значимо е и пробождането с вилица като част от предварителната подготовка. И, несъмнено, да не пропущаме овкусяването - защото подправките разкрива вкусовите качества на картофите.

Никога не трябва и да препълваме кошницата на еър фраера, защото това ще докара до неравномерно готвене. Важно е да заобикаляме и прекомерно високите температури за прекомерно дълго време. Прекомерната топлота може да докара до прекомерно хрупкава кожичка и незадоволително изпечена сърцевина.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР