Все по-набиращи популярност в страната ни последните години са събитията

...
Все по-набиращи популярност в страната ни последните години са събитията
Коментари Харесай

10 фестивала, които да посетиш в Пловдив

Все по-набиращи известност в страната ни последните години са събитията вид „ фестивал “.

Характеризиращи се с обособени кътчета за приятност на всички човешки сетива – хубава музика за ухото; питиета и храна, галещи небцето; зрелищни спектакли, пълнещи окото. А всичко събрано вкупом – приятност за душата.

Днес ще предложим на вниманието ти тази част от фестивалните събития в Пловдив – градът неслучайно определен през 2019 година за „ Европейска столица на културата “, които заслужават да ги включиш в програмата си. Ето кои са те:

1. Сцена на кръстопът

A post shared by Plovdiv Drama Theatre (@plovdivdrama)

Есенният сценичен фестивал на Пловдив е основан през 1996 година и се реализира под патронажа на проф. Стефан Данаилов до края на земния му път. В продължение на 10 дни пловдивската аудитория има опцията да се наслаждения на най-гледаните и оценени през последния сценичен сезон постановки от цялата страна. Също по този начин се дава поле на изява на огромна сцена на завършващия драма клас от НАТФИЗ да изиграят дипломното си зрелище. Фестивалът включва в програмата си и разнообразни работилници, изложения, четене на модерна драматургия, показване на нови български книги и срещи с техните създатели.

2. Kapana fest

A post shared by Kapana Fest (@kapanafest)

Това е Фестивалът! Емблема на Пловдив като изобретателна столица на страната. Пролет, лято, есен, зима – базар „ Капана “ постоянно го има! А в края на лятото традицията повелява в креативния квартал на Пловдив да се съберат артистични натури от всякакво естество – музикални, танцувални, изработващи произведения с ръцете си. Имаш опция да опиташ и всевъзможни хранителни вкусотийки, както и да отпиеш от разнообразни питиета. Абсолютен гуляй за сетивата! Просто ще съжаляваш, в случай че най-малко един път в живота не си подариш това преживяване!

3. Opera Open

A post shared by State Opera Plovdiv (@operaplovdiv)

Фестивал, целящ да извади високото оперно изкуство от нейния храм – Опера Пловдив, и да го направи по-достъпно за всички искащи. Три месеца, от юни до август, операта се случва на откритите подиуми на рид Бунарджика и Античния спектакъл. Богатата фестивална стратегия с интернационално присъединяване предлага на своята аудитория разнородни спектакли от оперното, балетното и симфоничното изкуство. Истинско доказателство, че операта не е това, което е била преди – доста повече е! Ако се съмняваш, ела и се увери! Ще ти хареса!

4. Hills of Rock

A post shared by HILLS OF ROCK (@hillsofrock)

Любителите на рок музиката знаят, че в средата на лятото на Гребна база Пловдив се сбират най-запалените рок почитатели за среща със своите обичани групи – Evanescence, Iron Maiden, White Snake, Slipknot, Sabaton са единствено част от именитите участници във фестивала през годините. Вече грабнахме вниманието ти, нали? Та… в случай че още не си си взел билет, те светваме да го направиш, тъй като се разграбват като топъл самун.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР