Все по-хладно време ни очаква през новата седмица, особено сутрин

...
Все по-хладно време ни очаква през новата седмица, особено сутрин
Коментари Харесай

Валежи и чувствително застудяване в началото на новата седмица

Все по-хладно време ни чака през новата седмица , изключително заран - в доста необятни граници са минималните температури и през днешния ден - от 5° в Добрич и Кнежа, 9° в София до 17° на морските носове. Без основна смяна ще се задържат оптималните температури, по отношение на през вчерашния ден - сред 24° и 29°, в София - към 25°, по Черноморието - от 20° до 23°. Ще остане слънчево , със слаб, на морския бряг - до сдържан югоизточен вятър.

През нощта ще е безоблачно, а на следващия ден сутринта тук-там в източните региони ще бъде мъгливо . Минималните температури ще са сред 7° и 12°, в София - към 10°. Максималните ще останат високи за средата на октомври - сред 25° и 30°, в София - към 26°. От северозапад облачността ще стартира да се усилва и до среднощ в северозападните региони ще превали дъжд. Вятърът последователно ще се ориентира от северозапад и вечерта доста ще се усили.

По Черноморието , след мъгливото и облачно утро, денем ще е слънчево, със слаб югозападен вятър, и ве още относително топло с оптимални температури от 21° до 26°. Температурата на морската вода е 20°-21°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала с наклонност към увеличаване.

В планините сутринта ще бъде най-вече слънчево, само че след обяд от запад облачността ще стартира да се усилва. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и денем последователно ще се усилва. Температури в курортите - м/у 15° и 21°, в Банско - 24°.

Под въздействие на леден атмосферен фронт , в северозападната част от Балканите ще нахлува по-студен въздух; ще бъде облачно и с превалявания от дъжд, тук-там обилни. Предимно слънчево и сензитивно по-топло ще остане в югоизточната половина от полуострова.

У нас, още през нощта против понеделник , със мощен северозападен вятър, ще нахлува по-студен въздух. Над цялата страна ще се заоблачи и тук-там, основно в северозападната половина, ще превали дъжд. В понеделник и вторник също се чакат превалявания, а захлаждането ще продължи с температури в доста необятни граници. В сряда и четвъртък обаче се чака бързо и сензитивно стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР