Все по-голямата достъпност на дроновете принуждава властите да търсят нови

...
Все по-голямата достъпност на дроновете принуждава властите да търсят нови
Коментари Харесай

Базука за дронове в действие (ВИДЕО)

Все по-голямата досегаемост на дроновете принуждава управляващите да търсят нови ограничения против възможни въздушни закани.

С новата защитната система на Open Works Engineering свалянето на дрон в никакъв случай не е било по-лесно. Базуката, наречена SkyWall (небесна стена) е способна да прехваща и да смъква дронове посредством специфична мрежа, оборудвана с парашут, осигуряващ меко рухване, с цел да може сваленият обект да бъде конфискуван и тестван.

Системата е лека и се ръководи от един оператор. Чрез изпускане на сбит газ базуката изстрелва „ умният “ патрон, който е програмируем и се отваря във въздуха, а от него излиза мрежа, която оплита дрона. Оптиката е напълно автоматизирана и даже уведомява оператора, когато задачата е прихваната.

Процесът по презареждане е извънредно бърз, което разрешава на оператора да употребява базуката и в обстановки с повече от един дронове.

  • Дроновете ще виждат като инсекти

След като задачата е прихваната и изумена, се отваря парашутът, който спомага за мекото приземяване. Това е направено за дроновете да бъдат сваляни, без да бъдат повреждани, а и да може да се откри кой е притежателят на летателния уред.

Ако операторът въпреки всичко пропусне, парашутът още веднъж би се отворил, с цел да може патронът да бъде употребен още веднъж. Високотехнологичната базука е снабдена и със звукова уведомителна система, която се включва при прехващане на мечтаната цел.

Създателите на устройството споделят, че то ще се продава на рационални цени, защото самата себестойност на продукта не е висока, а и патроните са за многократна приложимост. Технологичната компания Open Works Engineering е основала и още две базуки – SkyWall 200, с която се стреля от двама оператори и SkyWall 300, която се инсталира на земята. SkyWall 300 е полуавтоматична и има максимален обсег.

  • Китайската войска има лазерни пушки

„ Най-добрият метод да неутрализирате дрон е да го свалите “, споделят от компанията. „ Нашата система обезврежда всевъзможни типове дронове, били те ръководени или самостоятелни. SkyWall ви дава преграда в небето. “

Daily Mail

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР