Все по-голям дял от американците, живеещи под наем, се отказват

...
Все по-голям дял от американците, живеещи под наем, се отказват
Коментари Харесай

Американската мечта остава блян за все повече

Все по-голям дял от американците, живеещи чартърен, се отхвърлят от покупката на личен дом, споделя The Wall Street Journal. Жилищата стават все по-недостъпни и оставят американската фантазия несбъдната.

Проучване на Freddie Mac демонстрира, че 20% от тези, които живеят чартърен, към този момент нямат никакъв интерес да преминат към покупка. През август м.г. техният дял бе 17 %, а през 2016 година - 13%.

Две трети от тези, които имат желание да продължат да заплащат наем, споделят, че го вършат по финансови аргументи. Преди две години този отговор даваха 59 % от запитаните. " Покупката на жилище става все по-малко налично ", споделя Дейвид Брикмен, вицепрезидент във Freddie Mac.

Растящото желание за живот в миг идва в миг, в който стопанската система пораства, а заемите по-изгодни -- което на доктрина би трябвало да направи покупката на личен дом по-възможно за повече хора.

Това се удостоверява и от обстоятелството, че от ден на ден от тези, които живеят чартърен, споделят, че са по-добре финансово и имат задоволително средства да покриват разноските си и след датата на идната заплата - 39% в този момент против 34% през август.

През последните години в Съединени американски щати цените на парцелите порастват доста, до момента в който месечните наеми се усилват с по-бавен ритъм, изключително когато се отнася за първокласни здания в центровете на градовете.

Индексът за цените на парцели в народен мащаб S&P CoreLogic Case-Shiller се повиши с 6,2% през януари по отношение на миналата година, до момента в който наемите нарастват с по-умерените 3,9% през първото тримесечие, по отношение на година по-рано.

Любопитно е, че измежду възрастовите групи, които минимум имат предпочитание за личен дом, са тези, родени от средата 40-те години на предишния век доникъде на 60-те години - или така наречен " бейби бумъри ". 35% от тях изобщо нямат желание да придобият жилище, като това се изяснява ненапълно с обстоятелството, че те са изпитали към този момент на личен тил клопките от това.

Очаквано милениалите са тези, които избират наем пред покупка по финансови аргументи. При тях делът се е повишил от 59% преди две години до три четвърти в този момент.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР