Все по-често центърът на града е изпълнен с туристически групи

...
Все по-често центърът на града е изпълнен с туристически групи
Коментари Харесай

82% ръст на чуждестранните туристи в София за последните 10 години

Все по-често центърът на града е изпълнен с туристически групи от чужденци, както и с посетители от страната. София се трансформира и става все по-привлекателна за туристи, като за периода 2008 - 2018 година броят на осъществените нощувки в столицата пораства с 36 на 100, а броят на задграничните туристи - с 82 на 100. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на шестата годишна среща на Националния ръб по туризъм.

По думите й наклонността е трайна, от 2009 година се вижда постоянен растеж на задграничните туристи в София. За 2018 година по отношение на 2017 година растежът на задграничните туристи е с четири %, като страните, които генерират най-вече визити в столицата са Германия, Англия, Гърция, Италия, Израел и Франция, добави още Фандъкова.

Тя осведоми, че в София годишно се организират към 60 фестивала, а някои от тях с европейски и международни измерения.

Столицата стана център за осъществяване на доста интернационалните конференции, посочи още Фандъкова. Тя уточни, че смяна на инфраструктурата на града е измежду значимите фактори за развиването на столицата като туристическа дестинации.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР