Все по-често можете да прочете и чуете гръмки обещания от

...
Все по-често можете да прочете и чуете гръмки обещания от
Коментари Харесай

Безценни съвети за грижа за метаболитното здраве

Все по-често можете да прочете и чуете гръмки обещания от вида „ Тази диета ще усъвършенства метаболизма ви “ или „ Тренирайте, с цел да забързате метаболизма си “. Онова, което може би изпускате, доверявайки се на сходни лозунги, е че метаболизмът е доста повече от изгаряне на калории и мазнини. Всъщност положителното метаболитно здраве въздейства на всяка част от организма. То не се интересува от крайностите в диетите и спорта, а от салдото, който поддържате в метода си на живот. 

Метаболитно здраве значи, че организмът ви е в положение да преработва храната по удобен метод, който разрешава кръвната ви захар, кръвното налягане, холестеролът, триглицеридите и тежестта ви да бъдат в здравословни граници. Метаболитно здраве значи още и че рискът от диабет вид 2, инсулт, сърдечни и бъбречни болести е доста понижен.

Изборът на храна, положението на микробиотата във вашия чревен тракт, постоянните физически извършения, здравият сън, овладеният стрес и положителното психологично здраве (наред с възрастта, пола и гените) дефинират неповторимото ви метаболитно здраве.

Доброто метаболитно здраве зависи от ежедневните ви здравословни привички

Метаболитното здраве, като главен съставен елемент на цялостното богатство, е комплицирано обвързвано с разнообразни фактори от метода на живот, а точно хранителен режим, физическа интензивност, сън и стрес.

Балансиран режим на хранене

Добре уравновесеният метод на хранене е от главно значение за поддържане на оптимално метаболитно здраве. Богатите пълноценни храни, плодове, зеленчуци и нетлъсти меса, може да подкрепят метаболитната функционалност, до момента в който несъразмерната консумация на модифицирани храни, добавени захари и нездравословни мазнини може да способства за инсулинова устойчивост и метаболитна дисфункция.

Физическа интензивност

Редовните физически извършения могат да подобрят инсулиновата сензитивност и да подкрепят за поддържането на тежестта в здравословни граници. За оптимално метаболитно здраве се предлага най-малко 150 минути извършения с умерена активност седмично. Заседналият метод на живот може да способства за увеличение на тежестта и нарушение на метаболитната функционалност.

Възстановителен сън

Недостатъчният сън нарушава хормоналния баланс, което се отразява на апетита и метаболизма. Те, от своя страна, могат да доведат до нараснал риск от инсулинова устойчивост и диабет вид 2. Стремежът към 7-9 часа първокласен сън на нощ и установяването на непрекъснат график на съня са от решаващо значение за оптималното метаболитно и психическо здраве.

Овладяване на напрежението

Включването на техники за ръководство на напрежението, като разходка измежду природата, четене на книга, медитация, йога или извършения за надълбоко дишане, може да понижи общите равнища на тревога и отмалялост. Нездравословните механизми за справяне с напрежението, като несъразмерна консумация на алкохол и захар, нападателно утежняват метаболитното здраве.

Ролята на пребиотиците и пробиотиците в подпомагането на метаболитното здраве

Пребиотиците и пробиотиците са от голяма важност за поддържането на здравословната флора в червата.

Представете си пробиотиците като живи микроорганизми, които работят неуморно с една цел - да подсигуряват здравето ви, поддържайки салдото на потребните бактерии в червата. Пробиотиците могат да подобрят инсулиновата сензитивност и регулацията на глюкозата, а съответни варианти се свързват с понижаване на възпалителните процеси в организма и усъвършенствани липидни профили.

Пребиотиците, въпреки това, са фибри, които дават храна за потребните бактерии, насърчавайки тяхното размножаване и интензивност. Консумацията им може да контролира апетита и да оказва помощ за поддържането на здравословно тегло.

Пребиотиците и пробиотиците, одобрявани дружно, се трансформират в потребна композиция,  която може да укрепи растежа и интензивността на потребните бактерии в червата.

Влиянието на Омни-Биотик® XETOKC лайт върху метаболитното здраве

е характерна пробиотична композиция, която може да подкрепи метаболитното здраве и общото богатство на черния дроб. Съдържа 9 естествени бактериални варианта, които извършват основни функции за метаболитното здраве.

*Ако наблюдавате признаци за нарушено метаболитно здраве, е целесъобразно да се консултирате със експерт.

Продуктът има няколко основни характерности. На първо място, може да окаже удобно влияние върху управление на тежестта и намаляването на висцералната мастна тъкан.

Особен фокус на добавката е вероятното удобно повлияване на кръвната захар и инсулиновата устойчивост.

може да поддържа чернодробната функционалност, изключително при пациенти с чернодробно заболяване.

Благодарение на пребиотичната си матрица, обогатена с ензими и минерални субстанции се усъвършенства жизнеспособността и размножаването на характерните пробиотични варианти.



С научната си формула съставлява удобен метод за поддържане на метаболитното здраве и опция за възстановяване на функционалностите на черния дроб.

В умозаключение можем да кажем, че възприемането на повсеместен метод към здравословния метод на живот, включващ уравновесена храна, постоянна физическа интензивност, задоволително сън и дейно ръководство на напрежението, е от първостепенно значение за усъвършенстване на метаболитното здраве.

За да окажете поддръжка на този жизненоважен развой, е целесъобразно да изберете хранителна добавка, която може да въздейства удобно върху организма и метаболитните процеси.

*Съветваме ви да се консултирате с вашия доктор при появяването на признаци и да предприемете описаните от него дейности.

Омни-Биотик® XETOKC лайт може да окаже по този начин нужната поддръжка на чревната микробиота в интерес на положителния метаболизъм и ефикасната функционалност на черния дроб.

* Да не се надвишава препоръчваната дневна доза от по 1 саше Омни-Биотик Хетокс лайт (=3g) 1/2 пъти на ден. Не е сурогат на разнообразното хранене. Да се държи надалеч от деца. Номер и дата на регистриране в регистъра на добавките: Рег. № T221123026 и 01.06.2020 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР