Все по-често доставчиците на облачни решения в глобален мащаб предлагат

...
Коментари Харесай

Над 800 организации градят LTE или 5G частни мрежи


Все по-често доставчиците на облачни решения в световен мащаб оферират и решения за частни мобилни мрежи (снимка: CC0 Public Domain)

Нов отчет на Глобалната асоциация на мобилните снабдители (GSA) откри, че минимум 794 организации в 68 страни и територии разпростират частни мобилни мрежи, основани на LTE или 5G технологии.

Докладът на GSA отбелязва, че LTE остава желаната технология за внедряване на частни мобилни мрежи по целия свят, макар че се показва, че 5G се употребява от към 37% от клиентите, проследени в изследването. Асоциацията е идентифицирала и повече от 70 оператори на телекомуникационни мрежи, участващи в планове за частни мобилни мрежи.

Новият отчет разкрива, че огромен брой и необятен кръг от участници на пазара са интензивно ангажирани в създаването и даването на решения за частни мобилни мрежи. Сред всичките 794 организации, за които е известно, че внедряват LTE или 5G частни мобилни мрежи, индустриалният бранш наподобява има най-големия дял със 140 разпознати компании, участващи в известни пилотни планове и внедрявания. Секторът на образованието е вторият най-често срещаната група – в този сегмент са налице 80 настоящи плана. Активни са още минните компании (69) и енергийни компании (68).

В рамките на индустриалния бранш, съгласно отчета на GSA демонстрира, автомобилната промишленост има най-вече клиенти. Следват я производителите на електрическо съоръжение, уреди и съставни елементи, а по-късно компютърни, електронни и оптични артикули.

Също по този начин доставчиците на облачни решения в световен мащаб оферират решения за частни мобилни мрежи, от време на време в партньорство с мобилни оператори или снабдители на мрежи.

„ Голям брой и необятен набор от организации са интензивно ангажирани в създаването и даването на решения за частни мобилни мрежи “, сподели Джо Барет, президент на Глобалната асоциация на мобилните снабдители. „ Организации от всевъзможен вид, без значение дали са в индустриалния, просветителния или автомобилния бранш, влагат и внедряват мрежи, които ще подтикват автоматизацията и продуктивността “.

„ В тази екосистема, която в този момент е налице, с толкоз доста благоприятни условия и толкоз доста регулаторни органи, които възнамеряват начинания, с цел да създадат спектъра наличен за LTE и 5G частно потребление, ние чакаме доста развиване на пазара през идващите няколко години “, заключи Барет.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР