Все пак е много рано да се каже, че парламентът

...
Все пак е много рано да се каже, че парламентът
Коментари Харесай

Христо Иванов: Рано е да се каже, че парламентът не може да заработи, нека изчакаме

Все отново е доста рано да се каже, че Народното събрание не може да проработи, дано изчакаме , разяснява пред публицисти съпредседателят на „ Демократична България “ Христо Иванов. 

Намираме се в тежко политическо разцепление , явно намирането на формули и механизми за диалог е мъчно , заключи Христо Иванов. Вие самите ме питате по какъв начин съм разговарял с някого и медиен интерес провокира, че двама души от 240 са си споделили „ Добър ден “, разяснява той, визирайки предходния въпрос какво са си споделили с водача на ГЕРБ Бойко Борисов в пленарната зала. Всичко това е част от тази атмосфера, в която е толкоз мъчно да се намират някакви механизми да се вземат решения, би трябвало очевидно да минем през това, добави Иванов. Той уточни, че нищо изключително не са си споделили с Борисов. Той ме поздрави, аз му отвърнах на поздрава, изясни Иванов. 

Попитан за какво не се е приело предлагането за ротация на ръководителя на Народното събрание, той сподели, че не е взел участие в консултациите. Трябва да питате хора от управлението на групата, уточни Иванов и заяви, че съпредседатели на ПГ на ПП-ДБ са Атанас Атанасов и акад. Николай Денков.  

По отношение на диалозите за държавно управление, Христо Иванов изрази вяра, че всичко, което се случва , ще бъде знак за всички участници за това, че би трябвало здрав разсъдък.

Първият работен ден на депутатите в 49-ото Народно заседание (НС) завърши, без да има определен ръководител на Народното събрание. При първия опит нито една от двете кандидатури за ръководител на Народното събрание - Росен Желязков от ГЕРБ-СДС и Петър Петров от " Възраждане “, не съумя да получи нужните гласове. От „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) предложиха на всеки два месеца да се избира ръководител на Народното събрание и ръководител на правната комисия на ротационен принцип сред първите две политически сили в Народно събрание. Последва председателски съвет, който приключи без съответен резултат.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР