Все още се надявам да се намери компромисен вариант, така

...
Все още се надявам да се намери компромисен вариант, така
Коментари Харесай

Йотова: Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения

Все още се надявам да се откри компромисен вид, тъй че да има стъпка обратно и от страна на България, и от страна на Русия. Не имам вяра да се стигне до разкъсване на дипломатическите връзки.

Това съобщи пред публицисти вицепрезидентът на България Илияна Йотова във връзка оповестяването на 70 съветски дипломати и чиновници за личност нон грата.

„ Най-добрият вид е тези наредби да бъдат преразгледани в един двустранен разговор и там, където в действителност има доказателства, там, където има подозрения, да бъдат надлежно и отзовани дипломатите от съветска страна”, сподели тя.

Според нея да се върви на радикални решения в едната и в другата посока не е от изгода за нито една от двете страни.

Остават към 24 часа до крайния период, подложен на изгонените съветски дипломати, да изоставен страната ни. В сряда министър председателят в оставка Кирил Петков разгласи, че 70 чиновници на съветската задача би трябвало да изоставен страната. Причината е информация, че работят за непознати служби.

Това докара до напрежение сред София и Москва, а съветският дипломат у нас даде ултиматум решението да бъде анулирано. В противоположен случай, тя ще предложи на Владимир Путин задачата у нас да бъде закрита. Това дейно би прекъснало дипломатическите връзки сред двете страни. Срокът за ултиматума изтече в петък. Все още обаче няма решение от страна на Москва.

В неделя изгонените съветски дипломати би трябвало да изоставен страната ни, дружно с членовете на фамилиите си. Това са общо към 200 души.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР