Все още няма категорична версия за катастрофата на магистрала Струма,

...
Все още няма категорична версия за катастрофата на магистрала Струма,
Коментари Харесай

Съседите водят паралелно разследване за трагедиятана Струма

Все още няма безапелационна версия за злополуката на автомагистрала " Струма ", в която починаха 45 души. Северна Македония скърби за починалите в злополуката свои жители - всички разноски по превозването на телата и погребенията ще бъдат за сметка на страната, съобщи македонският външен министър Буяр Османи, представен от bTV. Все още няма водеща версия за аргументите за тежкия случай на автомагистрала " Струма ", който лиши живота на 45 души. Разследващите изключват гърмеж. Следствието ревизира версиите за човешка неточност, неприятна маркировка и сигнализация на пътя, техническото положение на рейса.

" Ще се прави разбор дали транспортното средство няма механически проблем, като развалена кормила уредба, проблем със спирачките. При определяне и аргументите за гибелта на лидера може да се трансформират и версиите, тъй като той може да е умрял от заболяване преди да катастрофира ", изясни в предаването " Тази заран " Бойко Найденов, някогашен шеф на Националната следствена работа.

Ако е имало спомагателен контейнер с гориво, следва да се откри дали е имал връзка със системите за сигурност, сподели още някогашният следовател.

И в Северна Македония се води редом следствие. Разпитан е притежателят на компанията, която има авариралия рейс. Във Facebook профила си Беким Хаджиу призна, че е бил дружно с туристите в Истанбул и сподели, че съжалява за съдбовния случай. Малката община Студеничани загуби най-вече хора в злополуката. Кметът посети двама от оживелите в болничното заведение.

Зулейха има рана на ръката, Ебип е добре. " От удара не може да се случи толкоз огромен пожар, хората починаха от пожара, а не от самата злополука ", счита Ебип.

Властите ревизират за какво без постоянни документи рейсът е минавал безпроблемно границите, сподели пред bTV македонският външен министър Буяр Османи. " Очевидно е имало проблеми във действието на компанията, компанията е имала лиценз. Но съответният рейс не е имал постоянни документи “, уточни той.

Съдебни лекари от Република Северна Македония се чакат у нас, с цел да може да се форсира процесът по идентификация на починалите в злополуката.

Властите в Северна Македония ще поемат всички разноски за погребенията на починалите 45 души.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР