Все още няма измислена магическа формула за постигането на бърз

...
Все още няма измислена магическа формула за постигането на бърз
Коментари Харесай

20 бързи съвета за щастлива и успешна кариера

Все още няма измислена магическа формула за постигането на бърз триумф и благополучие в кариерата. Успехът и щастието в света на работата е нещо към което всички би трябвало да се стремим. Това е нещо като създаване на вашата мечтана къща, написа блогърът Марк за marcandangel.com. Това е все едно архитектурно да начертаете проект на къщата си, да проучите всички благоприятни условия, да поставите основите и да започнете да се издигате над земята. 

Има обаче доста стъпки, които можете да предприемете, с цел да извършите процеса още по-интересен, написа " Мениджър Нюз ".Ето и 20 бързи съвета, които би трябвало да ви дадат нужния подтик в вярната посока:

1. Разберете, че щастието в кариерата обезателно включва да вършиме това, което обичате.

2. Разберете, че триумфът в кариерата се ускорява, когато вършиме това, което обичате.

3. Вложете страстта в работата си, само че не го обвързвайте с съответен шеф.

4. Голямата заплата ви купува краткотраен комфорт, не дълготрайно благополучие.

5. Дръжте се с шефовете си другарски и комуникирайте с тях, само че не се опитвайте да се превърнете в негов или неин най-хубав другар.

6. Имайте най-малко един в действителност добър другар в работата, на който можете да имате доверие.

7. Следвайте стъпките на ментора, от който можете да се научите.

8. Бъдете специалист в дадена област. Никога не спирайте да се развивате.

9. Винаги приемайте провокации, изключително в случай че ви ги разпореждат по-висшестоящи от вас.

10. Ако се чувствате нещастни не се плашете да извършите внезапна смяна в работата. Просто се уверете, че сте възнамерявали смяната.

11. Когато се отнася до сътрудниците ви…бъдете търпеливи, бъдете толерантни!

12. Когато се отнася до шефовете ви…отнасяйте се с почитание. Покажете им, че могат да разчитат на вас в сложни моменти.

13. Неизбежно ще вършиме неточности. Поучете се от всяка ваша неточност и в никакъв случай не позволявайте страхът да ви задържа.

14. Не се въздържайте да предприемете първата стъпка във всяка обстановка. Първата стъпка постоянно е най-трудната и един път направена, тя ще ви даде нужния подтик за идващите стъпки, които ще бъдат по-леки.

15. Направете самичък избора си за кариера. Няма основателна причина да позволите някой различен да взема решение вместо вас.

16. Намерете шеф, който ви обезпечава капацитет за професионално развиване в компанията.

17. Работодателите имат доста разнообразни корпоративни културни модели. Имайте отворено мислене и приемете с ненаситност корпоративната просвета. Ако изпитвате мощна злост към това може би би трябвало да промените работодателя.

18. Ако сте подготвени за повече отговорности, кажете го на шефа си. И не забравяйте постоянно да изисквате противоположна връзка за метода, по който се справяте със отговорностите си.

19. Никога не се опитвайте да откриете топлата вода, в случай че не го изискват от вас. Най-добрият метод, с цел да се издигнете е да дадете нещо от себе си като добавка на сполучливите хрумвания на компанията, в която работите.

20. Дръжте се положително даже в моменти на стрес. Това ви прави да изглеждате уверени и, че държите нещата под надзор. Колегите ви и мениджърите ви ще го виждат.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР