Все още няма достатъчно сняг в планината и по пистите.

...
Все още няма достатъчно сняг в планината и по пистите.
Коментари Харесай

Въздушният джигит, участвал в акцията в Пирин: Готов съм да поема отговорност

Все още няма задоволително сняг в планината и по пистите. Тя обаче не стопира да демонстрира, че все пак може да крие опасности. В последните седмици няколко акции за изгубени туристи изправиха планинските спасители на крайник.

В една от избавителните акции в Пирин, само че със собствен хеликоптер, се включи Мариян Боновски. Той е единственият българин, член на Световната хеликоптерна асоциация, специалист от интернационалната система за здравно избавяне по въздуха.

Изпълних гражданския си дълг, както всеки един българин би трябвало да направи, разяснява той пред Нова. Казва още, че персонално заместник-кметът на Банско го е помолил да се включи в издирвателната акция. Вицепремиерът и министър на превоза Христо Алексиев обаче назова Боновски „ въздушен джигит ”, тъй като нямал удостоверение за ръководство на хеликоптер.

Мариян Боновски изрази подготвеност в случай че се потвърди, че е направил нещо неправилно, да поеме отговорност. „ Напълно спокоен съм, не виждам предмет на някакво обвиняване ”, добави той.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР