Все още ниска е избирателната активност в две от училищата

...
Все още ниска е избирателната активност в две от училищата
Коментари Харесай

Блокирала машина, гласуване на хартия и ниска избирателна активност в “Северен“

Все още ниска е изборната интензивност в две от учебните заведения в регион „ Северен “ на Пловдив– Френската гимназия и ОУ „ Райна Княгиня “. Процентът на дали своят вот към този миг варира сред 8 и 10 на 100. Пред секционните изборни комисии няма опашки и процесът тече умерено, съобщи кореспондент на TrafficNews .

Без напрежение и проблеми е стартирал изборният ден във Френската гимназия. Не по този начин обаче стоят нещата в главното учебно заведение. В изборна секция номер 30 вотът се прави с хартиена бюлетина:

„ Още през вчерашния ден бе открит проблем с машината, която не искаше да потегля. С разпореждане на РИК изборите започнаха на хартия “, съобщи ръководителят на СИК.

В друга секция пък – номер 23, са имали също проблем с апаратурата. Машината е нямала електрическо зареждане. Повредата обаче е била отстранена и към този миг изборите текат обикновено.

Представителите на комисията описаха пред наш кореспондент, че утринните часове не са се разминали без произшествия. Гласоподавател е побързал да изкара картата си за гласоподаване и апаратът е блокирал. Повредата е била отстранена навреме и машината към този момент е в редовност.



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР