Все още не знам какви са мотивите за отстраняването ми.

...
Все още не знам какви са мотивите за отстраняването ми.
Коментари Харесай

Уволненият шеф на НЕК се оплака от натиск за сделки с ток

" Все още не знам какви са претекстовете за отстраняването ми. В петък, до момента в който бях в отпуск на плажа, ми се обади изпълнителният шеф на " Българския енергиен холдинг " господин Жаклен Коен да ми каже, че съм освободен от поста ", разяснява в понеделник отстраненият изненадващо изпълнителен шеф на " Националната електрическа компания " Петър Илиев.

" Никой не ми е споделил къде съм сбъркал. Може да е под напън на работодателите, към този момент не знам кой ръководи държавната енергетика. Но и на мен се опитваха да ми оказват напън за осъществяване на фиктивни търгове за електрическа енергия – и от страна на търговци, и от по-висшестоящи, само че аз съм отказвал. Нищо не съм спестявал и от дълго време приказвам, че в този момент на борсата за ток е по-зле от преди, когато сделките ставаха под масата и по телефона ", добави Илиев. Той бе отхвърлен в петък, само че остава на поста до вписването в Търговския указател на новоназначения Иван Йончев.

Йончев оглавяваше " Българския енергиен холдинг " (БЕХ) в при кабинета " Орешарски ", само че малко преди държавното управление да си тръгне бе сменен от Жаклен Коен през лятото на 2014 година С идването на кабинета " Борисов 2 " Коен резервира поста, само че през февруари 2016 година енергийният министър Теменужка Петкова го в профил поради несправяне с работата.

Коен, който се смята за кадър на Движение за права и свободи и в предишното е бил обвързван с " Му,лтигруп ", бе върнат отпред на БЕХ преди две седмици без никакви претекстове за назначението му на мястото на Петьож Иванов. Йончев също се приема за човек на Движение за права и свободи. Той беше сътрудник на Коен в борда на шефовете на АЕЦ " Козлодуй " в последните години и в този момент двамата поемат основни държавни енергийни сдружения.

Надделяват ли Движение за права и свободи в енергетиката?
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР