Все още не сме готови за влизане в еврозоната. Влизането

...
Все още не сме готови за влизане в еврозоната. Влизането
Коментари Харесай

Георги Кадиев: Не сме готови за влизане в еврозоната

" Все още не сме подготвени за влизане в еврозоната. Влизането ни там ще докара по повече вреди, в сравнение с изгоди. " Това съобщи в ефира на Нова телевизия икономиста Георги Кадиев.

Той изрази мнение, че България нямам по какъв начин да е подготвена да одобри еврото до началото на 2024 година Като основна причина за това Кадиев уточни високата инфлация, която не стопира да пораства в последните месеци.

" Инфлацията би трябвало да е ниска по една формула - не повече от 1,5% от междинното на трите най-ниски. В Германия са 7,6%, ние към този момент сме 14,4% ", разясни Кадиев.

Икономистът разяснява и тематиката за приходите на българите. Според него те са значим фактор за влизането в еврозоната. Кадиев акцентира, че приходите ни са много под средноевропейските.

" Ако си сложим цел да растем с 3% всяка година, ще влезем в еврозоната към 2035г., само че ние нямаме такава цел сега ", сподели икономистът.

Георги Кадиев акцентира, че значима стъпка преди окончателното ни присъединение в еврозоната е правенето на разбор, който да покаже по какъв начин еврото би се отразило на жителите.
 Кристалина Георгиева: В Еврозоната ще може да влияем на паричната политика
Кристалина Георгиева: В Еврозоната ще може да влияем на паричната политика

Инфлацията у нас мина 10 %
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР