Все още не е ясно дали те са били на

...
Все още не е ясно дали те са били на
Коментари Харесай

Кремъл отрече да е поръчвал убийството на Пригожин frognews.bg

Все още не е ясно дали те са били на борда на летателния уред, макар че съветските управляващи показаха, че Пригожин и Уткин са пътували със злощастния аероплан. В региона на злополуката е открит и мобилният телефон на Пригожин. 

 

Веднага след случая се започнаха спекулации за аргументите към злополуката. Редица анализатори, публицисти и политици виждат дългата ръка на Кремъл зад покушението, случило се тъкмо две месеца след опита за прелом на Пригожин. Путин го разгласи като зложелател на страната. Говори се още, че Пригожин е имал подправено чувство за сигурност, а Путин не му е дал прошка. Смята се, че съветските служби са изпълнили разпореждане от високите етажи на властта, с което Пригожин да бъде отстранен. 

 

Кремъл обаче отхвърля тези спекулации и дефинира казаното като “лъжа ”. 

 

" Разбира се, на Запад тази нечиста сделка идва от несъмнено място. Всичко е цялостна неистина. Трябва да се ръководим единствено от обстоятелствата. В момента няма доста такива. Те би трябвало да бъдат изяснени по време на формалното следствие, което се организира сега ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от BBC.

 

Това е първият коментар от страна на Кремъл след случая. Вчера президентът Путин също разяснява за пръв път, като съобщи, че Пригожин е бил “добър предприемач ”, само че е направил доста неточности. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР