Все още не е открита причината за прекъснатата връзка между

...
Все още не е открита причината за прекъснатата връзка между
Коментари Харесай

НАП и телекомите отричат вина за проблемите във Велинград

Все още не е открита повода за прекъснатата връзка сред касови апарати във Велинград и Национална агенция за приходите, която докара до всеобщо санкциониране на търговци и наказателно затваряне на обекти. По неофициални данни с първата вълна от инспекции са били запечатани към 30 обекта - хотели, магазини, книжарници. За друг период, само че минимумът е 14 дни. Акцията на данъчните продължава, а в обществените мрежи към този момент се оплакаха и идващите няколко наранени бизнесмени.

След разразилото се напрежение в родопския град е изработен изчерпателен разбор и той не е открил нередовност в сървърите на приходната организация, безапелационен е представителят на ведомството Росен Бъчваров. Той твърди, че връзка е имало от самото начало и повода е отвън Приходната организация.

„ До момента наподобява, че заради проблеми с фискалните устройства данните не са изпращани, както изисква законът, което допуска и съответната наказателна отговорност “, разяснява Бъчваров.

Вече е получен и отговор от телекомите и той гласи, че откакто един път в системите им е постъпила информация, няма по какъв начин да се изгуби. Според Бъчваров те също са изключени като възможна причина. Остават касовите апарати и сервизните компании.

Той напомни още, че всеки ползвател на фискално устройство в България може да следи подаваната към Национална агенция за приходите информация посредством уеб страницата на ведомството с електронен автограф.

По думите на представителя, в други градове няма подобен проблем, най-малко не и с такава повсеместност и такова подобие на обособените случаи.

Недоволството изригна, откакто нормалните за началото на годината данъчни инспекции доведоха до запечатване на обекти, чиито доклади не са получавани в държавната институция, а апаратите изписвали, че са изпратени сполучливо. Глобените упорстват, че виновността не е тяхна и сочат като доказателство хартиени доклади в касовите книги. По думите им, няма по какъв начин сами да ревизират дали данните са получени, това можело да се откри при данъчна инспекция, а по този начин няма по какъв начин да наблюдават потока от подавана информация. Двете междинни звена - сервизните компании и телекомите, също твърдят, че повода за прекъснатата връзка не е в тях.

Така казусът остава неуреден, а дребни бизнесмени са принудени да стопират активност и да търпят загуби, без да е потвърдено, че виновността е тяхна. Докога ще е по този начин, не се знае.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР