Все още не е напълно ясно колко от българските туристи,

...
Все още не е напълно ясно колко от българските туристи,
Коментари Харесай

Туристическата застраховка – необходимост или пари на вятъра

Все още не е изцяло ясно какъв брой от българските туристи, потърпевши в Египет, ще се приберат предварително у нас. Те се оказаха с фрактури и охлузвания, откакто рейсът им се прекатурна.

Шофьорът твърди, че виновността не е негова, а на неприятния път. Арестуван е.

Всички туристи от екскурзията в Египет имат застраховки. Сключването им при проведено от туроператор пътешестване в чужбина е наложително. Ако обаче сами организираме екскурзията, зависи от нас.

Тръгвайки на екскурзия рядко се замисляме, че може зад граница да ни се наложи да търсим доктор. При проведено пътешестване цената на здравната застраховка е включена в туристическия пакет.

--> „ Самите хора, които са минали по този път могат да кажат и да оценят смисъла на подписване и издаване на тази застраховка”, разяснява туристическият сътрудник Илияна Пешлова. По думите й дори и тези, които не желаят да се застраховат, в последна сметка се съгласяват.

Когато решим да заминем за чужбина без да употребяваме туристическа организация решението дали да купим здравна застраховка е напълно наше. Както и отговорността, в случай че ни се случи нещо в чужбина.

Застрахователни брокери пресмятат, че на 100 клиенти, посетили офиса им през предходната година, 10 са сключили застраховка " Помощ при пътешестване в чужбина ". Година по-рано са били 8 на 100. Средната цена на застраховката е 28 лв.. Срещу тях се покриват медицински разноски за над 10 хиляди евро.

„ В множеството случаи екскурзиантът в потребност би трябвало единствено да се обади на телефонен номер, записан на полицата”, изяснява застрахователният брокер Кольо Делев. Туристът ще бъде ориентиран към най-близкото лечебно заведение за безвъзмездна помощ.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР