Всъщност 41-годишния Христо Бардуков води битка за близо 1000 избиратели

...
Всъщност 41-годишния Христо Бардуков води битка за близо 1000 избиратели
Коментари Харесай

Кой и защо прати наемниците да пребият кандидат-кмета Бардуков след култов хепъпинг в Зидарово

Всъщност 41-годишния Христо Бардуков води борба за близо 1000 гласоподаватели и в качеството си на някогашен шурей на бореца Стойчо Петков

Още в самото начало на предизборната акция созополското село притегли вниманието, тъй като изправи един против различен някогашен тъст и някогашен шурей.

Кандидат за кмет на Политическа партия ГЕРБ е дългогодишният властник и легендата в свободната борба , а на МК „ Българска социалистическа партия, Български гласъ и МИР “, деен държавник, някогашен водещ на Радио Веселина и сътрудник на " Господари на ефира ". 

41-годишният Христо Бардуков бе женен до 2014 година за дъщерята на Стойчо Петков, от която има две деца. Четиричленното сем. Бардукови живя под един покрив с кмета, до момента в който се появят пукнатини в брака.

Бардуков твърди, че през 2007 година точно той е индивидът, който е направил от бореца Стойчо Петков кмет на Зидарово, тъй като към оня миг е вярвал, че тогавашният бронзов медалист от Световното първенство (Ванкувър, Канада 1981 година) e най-хубавото решение за благоденствието на селото.

Действително тогава Петков стана кмет, повдигнат от „ Зелената партия “, чийто прокурист по това време за Созопол бе Христо Бардуков. Впослесдствие Петков мина в тима на ГЕРБ и постоянно се кандидатира от името на тази партия.

Бардуков води тежки каузи при развода си с кметската щерка, след което и продължителна борба за родителските права над децата им. 

От години непоносимостта сред някогашните шурей и тъст пораства. Вероятно, с цел да е по-близо до децата си Христо Бардуков си купува и къща в село Зидарово, където през последните 2-3 години живее. До него има и нова жена, очевидно от изявленията му в обществените мрежи - къдрокоса и синеока хубавица. 

В профила му във ФБ обаче общественикът и сегашен общински чиновник от администрацията на Тихомир Янакиев се води " неангажиран ". 

Христо Бардуков взе участие интензивно в предизборните акции на територията на община Созопол от 2007 година, след като е и определен за пръв път за общински консултант от " Зелената партия ". Във втория мандат на Панайот Рейзи за две години той заемаше длъжността " младши специалист " и отговаряше за спорта в община Созопол. 

Бардуков не е обект на тежко физическо посягане за пръв път. През лятото на 2017 година той бе атакуван от мутри в бар " Бикини ", където бе шеф, само че по-късно макар че пострада тежко, казусът бе потулен. За към година по-късно отпътува за Германия и опита да смени метода си на живот, само че за малко. През 2019 година още веднъж нападна локалната власт с регистрацията на Политическа партия МИР, когато Георги Пинелов бе претендент за кмет, а Бардуков - претендент за общински консултант. 

След спечелването на изборите от Тихомир Янакиев Бардуков бе поканен в екипа му и през този мандат отговаряше за образованието и обществените действия. Едновременно с това, с цел да не изневерява на бохемския си своеволен манталитет, той въртеше и летния ресторант " Бардучето ", откъдето съвсем непрекъснато се лееше гръцка музика. 

В тези избори Бардуков ясно дефинира, че ще продължи с тима на Тихомир Янакиев. С Георги Пинелов този път се разделиха. Пинелов бе повдигнат за кандидат-кмет от Има Такъв Народ.

Факт е, че предизборната акция за кмет в Зидарово е почнала прекомерно жестоко, в случай че се има вяра на думите на Христо Бардуков. В началото на октомври той с болежка се оплака пред кореспондент на Флагман.бг, че някогашният му тъст е употребявал 90-годишния му дементен татко, с цел да го злепоставя на обществена среща с гласоподаватели. 

„ Не му прави чест да употребява остарелия ми татко, който е във очевидно тежко психическо положение - да ме подлага на критика пред хората. Аз чакам от съперника си сблъсък на хрумвания “, разяснява пред Флагман.бг Бардуков.

Уточняваме, че Зидарово е измежду най-големите села в община Созопол и е основно за избора на общински кмет, защото има над 1000 гласоподаватели.

Кампанията на Христо Бардуков тече съвсем нон стоп в Зидарово. Вчера доближи до невиждани и нечувани висоти. Бардуков организира масов хепънинг с занаятчия фризьори и диджей, който събра няколкостотин души в селото. Купонът продължи през целия ден, вечерта и до към 3 часа след среднощ, когато бе осъществено покушението.  

Подобна среща с гласоподаватели е документирана и от 7 октомври, на която се вижда всенародна забава и хора в центъра на Зидарово. 

Вижте видео от хепънинга:



Снощи Христо Бардуков е останал на площада съвсем до 3 часа, след което тръгнал да се прибира към дома си. По пътя говорел по телефона със своя сподвижник от обединението Георги Вълев, с който са обобщавали проектите за идващото предизборно събитие в Зидарово.

„ В един миг чух стъпки зад тила си. Обърнах се, усетих страшна болежка в очите от изпръскване със спрей. Последваха удари с палка! Спаси ме това, че крещях по телефона: „ Нападат ме, атакуват ме! “. Биячите се усетиха и избягаха, само че отнесох много удари в главата, ребрата, кръста и региона на бъбреците. Имам подозрения кой стои зад това. И през 2019 година. Бях един от главните борци за смяната в Созопол и тогава същите тези хора ме подцениха. Видяха си резултата през всичките сполучливи 4 години. Заради това взеха решение да ме спрат в последната решаваща седмица преди вота, тъй като знаят, че точно в тези дни ще съм най-активен. Раните ми ще зараснат, само че прочувствената болежка ще остане “, изповяда се Бардуков през днешния ден от болничната стая в Хирургичното поделение на УМБАЛ Бургас, където бе изместен към 10 часа сутринта от Интензивното.

Страданието от нощес нямало аналог, тъй като бил претърпял няколко произшествия, само че нощес след ударите треперел като че ли студът е арктически. Кандидат-кметът счита, че нападателите му са чакали през цялата вечер и са го следили по кое време ще остане самичък. Издебнали са го в тъмното, пред дома му, само че не са знаели, че тъкмо там е сложил камери за видеонаблюдение. 

Самият Бардуков твърди, че може да даде единствено някакво относително изложение на побойниците, тъй като за него те са непознати лица.



Нападението бе остро наказано от претендентите за общински съветници на Българска социалистическа партия в Созопол и претендентът за кмет на Созопол Тихомир Янакиев, от регионалната конструкция на Българска социалистическа партия в Бургас, от националния водач на Политическа партия МИР Симеон Славчев, а преди минути реакция имаше и от " Български напредък " Созопол.

Докато подготвяхме за обява актуалната публикация дойде и позиция Политическа партия ГЕРБ Созопол. Очаквайте по-късно!

Активностите на кандидат-кмета от МК " Българска социалистическа партия за България, Български гласъ, Политическа партия МИР " Христо Бардуков в Зидарово са съвсем ежедневни. Това късно хоро в центъра на селото от 7 октомври сигурно нервира някогашния му тъст:



 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР