ВСАЩ е започнало първото изпитание върху хора на нов тип

...
ВСАЩ е започнало първото изпитание върху хора на нов тип
Коментари Харесай

САЩ започва да изпитва върху хора нов антидот срещу радиация от мръсна бомба

ВСАЩ е почнало първото тестване върху хора на нов вид антидот против мръсна бомба под формата на хапче. То е предназначено да отстранява нездравословното радиоактивно замърсяване от тялото.

Смята се, че препаратът  HOPO 14-1 действа против няколко радиоактивни субстанции , които могат да се употребяват в оръжия, в това число уран . Ако се окаже безвреден и ефикасен, HOPO 14-1 може да защищити от евентуални вреди от нуклеарни повреди или терористични офанзиви.

☢️ The first human trial of a new type of dirty-bomb-antidote pill, designed to remove harmful radioactive contamination from the body, is starting in the US.

It’s thought to work against several materials that might be used in weapons, including uranium.
— PiQ (@PriapusIQ)
Около 42-ма доброволци ще одобряват разнообразни дози от препарата, с цел да се тества за странични резултати. Ще има „ натоварен мониторинг на сигурността “, като резултатите от изследването на първа фаза се чакат през 2024 година, споделят ръководителите на проучването от SRI International от Менло Парк, Калифорния, които получават финансиране от държавната организация на Съединени американски щати Националните здравни институти. Проучването е финансирано от Националния здравен институт в САЩ.

Какво е мръсна бомба?

Мръсната бомба е експлозив, който е разбъркан с радиоактивен материал, тъй че когато избухне, се получава замърсяване на зоната на гърмежа. Тя не е нуклеарна бомба, нито оръжие за " всеобщо заличаване ", а " оръжие за всеобщо разрушение ", казва Комисията за нуклеарно контролиране на Съединени американски щати.

Облакът от радиация от мръсна бомба може да се разпръсне в границите на няколко блока или благи от детонацията, до момента в който при нуклеарна бомба може да се популяризира на хиляди квадратни благи.

Излагането на радиация може да повреди ДНК-то, тъканите и органите на човек, което води до болести, в това число рак , заради което перорално лекарство, което може да противодейства на някои от резултатите, би било потребно.

Други медикаменти против радиация

Вече съществуват две разнообразни лекарствени инжекции, които могат да се ползват за лекуване на хора, които са били изложени на радиоактивен плутоний, америций или курий.

От десетилетия специалистите знаят също, че йодните таблетки могат да бъдат употребявани, с цел да оказват помощ за отбраната на хората , в случай че радиоактивен йод е бил изтърван в околната среда. През 1986 година, когато се е случила нуклеарна повреда в Чернобилската електроцентрала, са давани такива йодни таблетки на хората.

Друго хапче, пруско синьо (калиев стоманен хексацианоферат), може да помогне за премахването на радиоактивния цезий и талий.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР