вропейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) днес избра французойката

...
вропейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) днес избра французойката
Коментари Харесай

ЕБВР с нов директор

вропейската банка за възобновяване и развиване (ЕБВР) през днешния ден избра французойката Одил Рено-Басо за нов шеф. Това стана на Общо заседание, което се организира на онлайн поради пандемията от Covid-19.

Петдесет и пет годишната Рено-Басо, сегашен общоприет шеф на Министерството на финансите, е първата жена, която оглавява Европейска банка за възстановяване и развитие. Тя беше и първата жена отпред на Министерството на финансите през 2016 година, един от главните отдели на френското министерство на стопанската система и финансите.

Тя ще поеме длъжността по-късно тази година от британката Сума Шакрабарти, която подаде оставка през юли в банката, която управлява от 2012 година

Изпълняващият длъжността президент на Европейска банка за възстановяване и развитие Юрген Ригтерник поздрави новия началник, заявявайки, че тя ще донесе на банката "богат интернационален опит ".

Базираната в Лондон Европейска банка за възстановяване и развитие е основана след рухването на Берлинската стена, с цел да помогне на източните страни да преминат към пазарна стопанска система. След финансовата рецесия през 2007-2008 година обаче тя мощно разшири активността си в интерес на икономическото развиване, само че в последно време и в битката с изменението на климата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР