Времето за пътуване в големите градове се увеличава, но жителите

...
Времето за пътуване в големите градове се увеличава, но жителите
Коментари Харесай

Времето за пътуване в големите градове нараства

Времето за пътешестване в огромните градове се усилва, само че жителите им не престават да избират колата си пред градския превоз макар неудобствата с паркирането и по-високата му цена. Несигурността, неудобството и многото хора в публичния превоз отблъскват най-вече потребителите, само че те биха го употребявали в по-голяма степен, в случай че заплащането за услугата е по-лесно.

Това демонстрират резултатите от международно изследване на Visa в съдействие със Станфордския университет " Бъдещето на превоза: подвижността в епохата на мегаградовете ". То отразява мнението на 19 000 консуматори от по два огромни града в 19 страни (без България), се споделя в прессъобщение на интернационалната компания за разплащания.

46% от жителите на огромните градове по света настояват, че губят от ден на ден време за пътешестване с публичен и частен превоз, а 37% чакат, че това ще продължи и отсега нататък, сочат резултатите. Половината (52%) са разочаровани от публичния превоз, а 60% употребяват личната си кола, с цел да вървят на работа и за персонални пътувания. Обществен превоз за вървене на работа, в учебно заведение и в университета употребяват 44% от участвалите в изследването, а 54% прибягват до него, когато отиват на място за развлечения.

Колкото е по-възрастен пътуващият, толкоз по-важно е за него превозът да е комфортен, сигурен и да не е препълнен. С намаляването на възрастта смисъла на тези фактори отслабва, демонстрират отговорите на интервюираните.

Когато употребяват персоналната си кола, две трети от интервюираните се тормозят къде ще намерят място за паркиране, а за над 40% най-неприятно е да бъдат санкционирани, в случай че превишат времето за престой, или да платят повече, в сравнение с са възнамерявали.

Според Visa възходящ брой градове минават към безконтактни разплащания в публичния превоз, цифрови разплащания за паркиране и отдаване чартърен на колела и скутери. Изследването удостоверява, че в случай че заплащането на услугите в публичния превоз стане по-лесно, броят на клиентите му ще се усили с 27%.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР