Времето за анализи и добри намерения изтече, чухме ги, чакаме

...
Времето за анализи и добри намерения изтече, чухме ги, чакаме
Коментари Харесай

Румен Радев със сериозно предупреждение към кабинета: Времето за анализи изтече!

Времето за разбори и положителни планове изтече, чухме ги, чакаме резултатите, съобщи президентът Румен Радев в първо намерено сериозно изявление по адрес на кабинета.

" Следим какво прави държавното управление, тъй че да поевтинеят токът и газът и да има съответни обезщетителни механизми и за потребителите, и за бизнеса. Има нови хора в управлението на енергетиката, само че къде са резултатите? Хората не ги усещат, а време няма. Всеки ден е скъп, усилва се рискът от банкрути и загуба на пазари, да не приказваме какво става с дребните и междинни предприятия. Така че трябват съответни ограничения и ясна политика, неотложни са законови промени ", уточни президентът от Пловдив, където през днешния ден посети посети цехове за произвеждане на олово в КЦМ.

Радев разяснява и появилите се разлики в ръководещата коалиция по отношение на бъдещето на АЕЦ " Белене ". България има бъдеще като нуклеарна страна, означи той

" Знаете каква битка се водеше в Съвета на Европейски Съюз, в Европейската комисия, с цел да бъде приета нуклеарната сила за чиста сила. Това има огромно значение за страни, като България. Имаме избран напредък. В същото време се постановат високи условия към вложенията. Крайно време България да вземе решение по тази тематика. В този план са вложени милиарди на българските данъкоплатци и повече не можем да оставим в това състояние с непрекъснато отсрочване и очакване. България има бъдеще като нуклеарна страна. Категорично ", съобщи президентът. 

Според Румен Радев, Зелената договорка е прелестен план, но трябва най-малко десетилетия напред да имаме вложения в базови мощности, каквато е нуклеарната енергетика. 

" България не може да си разреши лукса сама да се откаже от този голям капацитет, който влага. Знаете какъв брой мъчно другите страни сега построяват нови нуклеарни мощности. Най-важното е човешкият капитал. Хората, които да подсигуряват успеваемост и най-много сигурност. Ние ги имаме и е закононарушение да се откажем. Така че чакам допустимо най-бързо решение ", уточни още президентът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР