Времето в страната през периода 14-20 юни според синоптиците от

...
Времето в страната през периода 14-20 юни според синоптиците от
Коментари Харесай

Рязко затопляне и голяма жега на морето след 2 дни

Времето в страната през интервала 14-20 юни съгласно синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология:

В сряда ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд и краткотрайни нараствания на облачността, тук-там, основно в Южна България и източните региони ще превали временен дъжд. Вятърът в по-голямата част от страната ще стихне. Максималните температури ще бъдат сред 24⁰ и 29⁰.

През идващите дни вятърът ще е от изток-югоизток. В четвъртък и петък в източните региони ще бъде най-вече слънчево. Над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност, на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Повишава се вероятността след обяд да са локално краткотрайно интензивни и обилни по количество.

Температурите ще се покачат, в Източна България оптималните ще са към, а в обособени региони и над 30⁰. През почивните дни и в източните региони ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Остава с нараснала възможност за интензивни феномени и градушки на повече места в страната.

Температурите ще се намалят с 4-5 градуса. В началото на новата седмица към момента ще има условия за краткотрайни следобедни превалявания, само че на по-малко места и с по-малки количества. Ще има и повече слънчеви часове.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР