Времето в събота отново ще бъде предимно слънчево. Над Централна

...
Времето в събота отново ще бъде предимно слънчево. Над Централна
Коментари Харесай

Слънчев уикенд с температури до 29°, на места обаче - дъжд с гръмотевици

Времето в събота още веднъж ще бъде най-вече слънчево. Над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места там ще има краткотрайни превалявания от дъжд, след обяд, в обособени региони - съпроводени с гръмотевици, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). 

Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад.

Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, по-ниски на изток  – 19°-23°, в София – към 24°.

Атмосферното налягане ще продължи постепенно да се намалява, само че ще остане по-високо от междинното за месеца.

По Черноморието

ще бъде най-вече слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и основно по южното крайбрежие ще превали кратковременно. Ще духа слаб до сдържан вятър със северна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 19° и 23°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините

ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста, над масивите от източната половина от страната и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали кратковременно и ще прегърми. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 16°, на 2000 метра - към 8°.

В неделя

ще бъде слънчево с раздрана висока облачност. Вятърът - слаб, от запад-северозапад. Минималните температури ще са най-вече сред 8° и 13°, а оптималните - сред 26° и 31°, по Черноморието 20°-24°.

В понеделник

вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, ще бъде до сдържан и с него ще се затопли още, дневните температури ще доближават и надвишават 30°, в обособени райони  – до 33°-34°. Ще остане най-вече слънчево.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР