Времето в понеделник ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна

...
Времето в понеделник ще бъде предимно слънчево, с разкъсана средна
Коментари Харесай

Времето в понеделник ще бъде предимно слънчево

Времето в понеделник ще бъде най-вече слънчево, с раздрана междинна и висока облачност. Вятърът от запад-северозапад още веднъж ще се усили и ще бъде мощен и плевел. Почти безшумно ще остане в югозападните региони от страната.

В останалата част на страната е разгласен жълт код за мощни ветрове . Той е в действие за областите Добрич, Варна, Шумен, Силистра, Търговище, Разград, Русе, Сливен, Велико Търново, Стара Загора, Габрово, Плевен, Ловеч, Пловдив, Хасково, София,  Пазарджик, Враца, Монтана и Видин.

 

 Национален институт по метеорология и хидрология

Национален институт по метеорология и хидрология
Дневните температури ще се покачат и оптималните ще бъдат най-вече сред 15° и 20°, в София - 15°-16°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има по северното крайбрежие. Ще духа сдържан, след обяд и вечерта - мощен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са сред 13° и 16°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде най-вече слънчево. Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 9°, на 2000 метра - към 2°.

Във вторник ще остане прохладно, въпреки че вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад-югозапад. Ще бъде най-вече слънчево и топло, с минимални температури сред 7° и 12°, малко по-ниски - в котловините от Югозападна България. Максималните температури ще бъдат сред 17° и 22°.

Подробна информация за времето през днешния ден и прогнозата за 10 дни напред вижте на  Sinoptik .
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР