Времето в началото на май ще е облачно и хладно,

...
Времето в началото на май ще е облачно и хладно,
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Май месец тръгва малко хладно


Времето при започване на май ще е облачно и хладно, с малко повече превалявания, предвижда в предаването " Тази заран " проф. Герги Рачев. " Няма да вали от заран до вечер, само че ще е облачно, ще е хладно ", означи той.

" Картата на Европейския център за средносрочни прогнози демонстрира особеност на преваляванията за месец май. Валежите би трябвало да бъдат малко по-малко от естествените, а май месец е дъждовен месец с най-много на преваляванията сред 55 до 70 литра на квадратен метър. Те ще бъдат отмерено разпределени ", изясни проф. Рачев.

По думите му в София идващите 5 дни 20 градуса оптималната температура няма да има. Около Гергьовден оптималните температури в столицата ще са към 17-18 градуса.

" Антициклонът Тим над Англия ще доближи и над България в идващите дни. Със студения фронт ще пристигна студен и пресен въздух от огромните географски ширини, ще имаме облачно време със следобедни валежи и то основно в Югозападна и Западна България, а в Източна България във вторник-четвъртък ", предвижда проф. Рачев.


За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР