Времето става все по-топло и приемът на течности се увеличава.

...
Времето става все по-топло и приемът на течности се увеличава.
Коментари Харесай

Избягвайте тези напитки в жегите

Времето става все по-топло и приемът на течности се усилва. Дали сте измежду феновете на водата, или предпочитате да я замествате с различен тип питиета, е значима тематика, която не трябва да подминавате по този начин елементарно. Знаете, че с нищо не можете да замените водата и че тя е безусловно наложителна в горещините и освен, даже когато сте от хората, които относително рядко усещат жадност.

Наясно сте и с обстоятелството, че не трябва да злоупотребявате с нея и че неуместните 3 литра, които не рядко се пишат като целесъобразни, могат съществено да ви навредят. Дозата е съгласно телесното ви тегло. Каква обаче е тя за останалите питиета и кои от тях ни работят по-скоро обезводняващо, до момента в който ние мислим, че ни ободряват и освежават?

Кафето
Пиете трето за деня, а стартира все по-силно да ви боли глава или пък да се чувствате все по-уморени и заспали. Познато ли ви е? На мен персонално доста. Когато злоупотребите с кафето, то стартира да ви работи по противоположния метод - диуретичният резултат минава в дехидратиращ, освен това процесът е доста бърз. Няма да усетите по какъв начин силата минава в замаяност и отмалялост. Започва да ви боли глава, ставате нервни. Затова- никога не злоупотребявайте с тази толкоз обичана напитка, изключително лятно време. Пийте повече вода, когато приемате по-големи количества кафе и наложително си обърнете внимание на това след кое по ред кафе, ви става по-уморено, в сравнение с по-освежено и не стигайте до него.

Енергийните питиета
Високото наличие на захар в тях, както и коктейлът от химични съставки подтикват загубата на вода. Консумацията им може да усъвършенства интензивността ви единствено при положение, че знаете по кое време да спрете. Прекалите ли с тях (над една дневно), се получава както и с кафето. Не стигайте до противоположния им резултат, тъй като при тях признаците могат да бъдат много по-изявени и съществени - сърцетуптене, повишение на кръвното и кръвната захар, трептене на ръцете. И още нещо- в никакъв случай не ги съчетавайте с банкет на кафе, тъй като по този начин ще се предозирате с кофеин и/или други синтетични стимуланти, а следствията могат да бъдат плашещи.

Лимоновият сок
Много постоянно ни припомнят, че е извънредно потребно заран на гладно да изпиваме по чаша вода с изцеден половин лимон в нея. И това е по този начин, стига още веднъж да не прекаляваме, тъй като тази напитка може да ни се отрази мощно диуретично (най-вече заради огромното количество на витамин C в нея). Уринирате ли постоянно, без да приемате огромни количества вода, е сериозна причина да се замислите кой „ артикул ” ви работи по този метод. Лимоновият сок може да ви аргументи и киселини, по тази причина бъдете деликатни и не се „ лекувайте ” съгласно това, което сте прочели, а съгласно самостоятелното положение на организма ви.

Алкохолът, изключително бирата
Той има свойството да дехидратира организма доста внезапно, изключително, когато прекалите с него. Наясно сте каква жадност изпитвате заран, след вечер, в която сте си разрешили повече от чаша вино. А в случай че смятате, че бирата не се брои за алкохол и че ще ви хидратира, ще ви разочароваме - в действителност работи като диуретик. Затова бъдете доста деликатни с алкохола, изключително през лятото на плажа. А, още вечерта изпийте една огромна чаша вода и дръжте шише до леглото си.

Газираните питиета
Всякакви газирани питиета покачват риска от бъбречни болести и в действителност от тях няма никаква изгода. Дори елементарната сода не утолява жаждата. Да не приказваме за всички подсладени газирани питиета. Малко откакто изпиете чаша от тях, още веднъж усещате жадност, която е даже по-голяма от преди. Колата има доста високи количества бяла захар и в действителност въобще нямате потребност от нея.

Водата най-добре утолява жаждата
Дръжте постоянно вода край себе си, с цел да се подсещате.
Лятото не излизайте денем без вода.
Не подценявайте плодовете и зеленчуците - и те съдържат вода
Повече супи и пресни сокове, по малко тестени произведения денем.

През лятото единствено чрез потенето, можем да се дехидратираме. Ако прибавим и приема на гореспоменатите питиета, ситуацията става в действителност съществено. А другояче знаем, че приблизително към 75% от масата на живата клетка е вода - кръвта ни има 82% вода, мускулите - 75%, мозъкът съдържа към 70% вода, дробовете цели 90%. Не забравяйте тези обстоятелства и то освен през летните месеци. Ако усетите сухота в устата, изпотяването спре, гади ви се, имате сърцетуптене и сте замаяни и отделяте по-малко урина, обърнете се към лекар- това са едни от най-честите признаци на дехидратация.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР