Времето става все по-хубаво, а ние все повече посягаме към

...
Времето става все по-хубаво, а ние все повече посягаме към
Коментари Харесай

Колко мехурчета има в чаша бира

Времето става все по-хубаво, а ние от ден на ден посягаме към чашата със студена бира. Една от най-популярните алкохолни питиета на планетата съществува от хилядолетия и мнозина не биха я заменили с друга за нищо на света.
 Жените, бирата и една изненадваща изгода от потреблението й
Две бири и сме по-щастливи

И още един бонус за нежния пол

За нас най-приятното и особено за нея са пяната и мехурчетата, тъй като точно мехурчетата оказват помощ на аромата да доближи до носа.

Френски учени вземат решение, че е значимо да научат повече за образуването им. Авторите на проучването Жерар-Лигер-Белер и Клара Силиндр от университета на Реймс-Шампан-Арден си слагат за цел да изчислят какъв брой мехурчета има в 250-милилитрова чаша ярко питие.
 Снимка 528498

Те пресмятат количеството въглероден двуокис в пивото с пет % алкохол. Учените избират светла бира, тъй като тя образува повече пяна.

Според тях в 250-милилитрова чаша има до 1,5 милиона мехурчета. А най-вече мехурчета имат немските пшенични бири, тъй като спомагателната ферментация основава повече разперен въглероден двуокис.
 Бирата, хмелът, концентрацията и защищава ли ни от деменция
Многото изгоди от бирата за мозъка

Когато наздравето в действителност е за здраве

" Разбира се, насладихме се на бирата, която ни остана, с цел да отпразнуваме тези открития, което значи, че съм на едно от най-хубавите работни места, свързани с физиката ", сподели доктор Лигър-Белаър пред.

Резултатите от изследването са оповестени в списание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР