Времето ни готви страхотни изненади за коледните празници. Градусите ще

...
Времето ни готви страхотни изненади за коледните празници. Градусите ще
Коментари Харесай

Коледен обрат във времето! Пролетта започва от утре, но има ...

Времето ни готви страхотни изненади за коледните празници. Градусите ще се подвигат от на следващия ден нататък, ще има и слънце. Единствената неприятна вест е, че се чакат мъгли в утринните часове.

Обещаното стопляне към този момент стартира, само че във височина. На най-високия ни връх е по-топло, в сравнение с Рожен и съвсем колкото във Велико Търново.

Днес оптималните температури са сред 2 и 7 градуса. Духа слаб, в Източна България сдържан североизточен вятър.

Утре температурите едва ще се покачат, само че минималните в множеството региони, даже по Черноморието, ще бъдат негативни - сред 5° и минус 1°, а оптималните сред 4 и 9 градуса. Пред обяд на доста места в равнините и котловините ще бъде мъгливо, само че в следобедните часове видимостта съвсем на всички места ще се усъвършенства.

Слънчево ще бъде през целия ден единствено в планините и планинските региони. Ще духа слаб югозападен, по билата - сдържан североизточен вятър. Температурната инверсия ще продължи и в околните дни и стоплянето в планините ще бъде по-съществено - оптималните в курортите на следващия ден ще бъдат 5° на Алеко, 8-9° в Боровец и Пампорово до 10° в Банско, заяви Българска национална телевизия.

Затопляне следва и на всички места на Балканите, където също ще бъде слънчево, тук-там със утринни мъгли. С превалявания ще бъде в доста региони от Европа, само че най-вече от дъжд, а в Унгария и Чехия ще има условия за поледици.

И у нас, в околните дни ще става все по-топло. Ще има и все по-вече слънчеви часове, само че и доста региони ще бъде със утринни мъгли, тук-там трайни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР