Времето навън става все по-хладно и сега е най-удачният момент

...
Времето навън става все по-хладно и сега е най-удачният момент
Коментари Харесай

Лесен трик за красива кожа през зимата

Времето на открито става все по-хладно и в този момент е най-удачният миг да помислите за по-сериозна грижа за кожата, с цел да бъде тя здрава, еластична и обогатена в най-студените дни, които занапред предстоят.

В новото си видео Наталия от Natali’s Beauty демонстрира страхотна маска за лице с обичаната за всяко момиче съставна част – какаото .

Повечето хора го обожаватпод формата на блокче шоколад, гореща ароматна напитка в чаша и въобще всевъзможни сладки изкушения. Оказва се обаче, че то е и изненадващо потребно за кожата.

Необходимите съставки за лесната и подхранваща маска за лице с какао са:

- 2-3 с.л. натурално какао, което има мощно антиоксидантно деяние
- 2 с.л. козметична глина -страхотен естествен артикул с пречистващо деяние
- 2 с.л. какаово масло, което подхранва, обогатява кожата доста
- 1 с.л. мед – превъзходна съставна част, потребна за кожа, коса и въобще за целия организъм

Нанесете маската и оставете да подейства 15-20 минути, след което отмийте с хладка вода. Правете си я един път седмично.

Не забравяйте и още няколко потребни неща, които са значими за красивата кожа в студеното време.

Пиенето на вода

Нов отчет по храненето демонстрира, че би трябвало дозираме вярно приема на течности, с цел да не отмиваме потребните минерали от тялото си с прекалено пиянство на вода. Препоръката е да одобряваме на ден към 30 мл вода на кг телесна маса (телесно тегло).

Трите секрети за здраве през зимата са простички

Храните, които ни вършат по здрави през зимата

Подбор на подобаваща козметика

Особено значимо е да подбирате козметиката си освен по отношение на вида кожа, само че и съгласно сезона. През зимата кремовете би трябвало да имат хидратиращи свойства. Така основават щит за кожата, който я защищава от грубия вятър и в същото време от резултата на климатиците.

Тониците за лице през зимата пък не трябва да съдържат алкохол, който в допълнение изсушава. За тонизиране на кожата използвайте розова вода или краставичен сок.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР