Времето е необходимо да приемем бюджета, а за БСП за

...
Времето е необходимо да приемем бюджета, а за БСП за
Коментари Харесай

Нинова: Не е хубаво, че ще удължават сегашния бюджет, а няма да се съставя нов

" Времето е належащо да приемем бюджета, а за " Българска социалистическа партия за България " още повече обществените ограничения, които за нас са наложителни в тежките месеци, които ни чакат. Ще използваме това време оптимално, с цел да търсим единодушие по обществена стратегия в Бюджет 2023. " Това съобщи от коридорите на Народното събрание водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по отношение на връчването на мандатите от президента.

Лидерът на левицата е сюрпризирана от информацията от днешното чуване на финансовия министър: " Въпреки трите разновидността, които бяха обявени като готови от служебния кабинет, в последна сметка няма да има бюджет, а ще има удължение на досегашния. За нас това не е задоволително, тъй като цените порастват, бедността нараства и би трябвало да се усъвършенства бюджетът за 2023 година с увеличение на минималната заплата, а служебният кабинет планува замразяването ѝ. С преизчисляване на пенсиите, а служебният кабинет планува единствено швейцарско предписание. Ако продължим настоящия бюджет, при възходящите цени, инфлация, тежки зимни месеци, ще ощетим и народа си, и стопанската система ", предизвести Нинова и добави, че би трябвало да има нов бюджет за 2023 година, който да регистрира нуждите сега за страната и за народа.

Лидерът на левицата удостовери позицията на партията, че няма да поддържат мандат на ГЕРБ, на Движение за права и свободи и на " Възраждане ", а в случай че бъдат поканени от " Продължаваме промяната " за втория, ще вземат участие в диалози.

По думите на Нинова част от парламентарните групи са настояли в дневния ред на Народно събрание да влезе незабавно решение за изпращане на оръжия за Украйна. " Слава богу надви разсъдъкът и правният ред, ние също считаме, че би трябвало да се мине през комисиите ", уточни тя и продължи: " Ние считаме, че даването на оръжия на Украйна би въвлякло България във военния спор и ще гласуваме срещу по всички оферти ", безапелационна е Нинова и добави, че от левицата желаят спокойно решение на спора и по дипломатически път.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР