Времето днес ще е предимно слънчево. За това съобщават от

...
Времето днес ще е предимно слънчево. За това съобщават от
Коментари Харесай

Слънчево ли ще е днес?

Времето през днешния ден ще е най-вече слънчево . За това оповестяват от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Българска телеграфна агенция.

По-значителни, краткотрайни нараствания на облачността ще има над Източна България, само че ще е съвсем без превалявания .

Ще духа слаб вятър от север-североизток. Дневните температури още ще се покачат и преобладаващите оптимални ще са сред 6 и 11 , в София - към 7 градуса.

Над Черноморието облачността ще е променлива, след обяд по-често забележителна, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури ще са 5-6 градуса. Температурата на морската вода е 5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток. Температурите още ще се покачват и оптималната на 1200 метра ще е към 0, на 2000 метра - към минус 6 градуса.

От северозапад ще стартира нарастване на облачността , изначало висока, което през нощта против сряда ще обхване цялата страна.

В сряда ще е облачно, на доста места от запад на изток ще превали дъжд. Вятърът ще е слаб със западна съставния елемент, в доста региони краткотрайно ще стихва, по-късно денем в сряда ще се ориентира от североизток и с него ще стартира да нахлува леден въздух. На места в Северна България дъждът ще се примесва или краткотрайно ще минава в сняг. Минималните температури ще са с 3-4 градуса по-високи, а дневните - в по-голямата част от страната ще са без основна смяна.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР