Времето днес ще бъде слънчево време, съобщиха от Националния институт

...
Времето днес ще бъде слънчево време, съобщиха от Националния институт
Коментари Харесай

Времето в сряда: Слънчево и топло с температури до 17 градуса

Времето през днешния ден ще бъде слънчево време, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа слаб, в източните и планинските региони - сдържан, югозападен вятър и с него ще продължи да се придвижва топъл въздух. Минималните температури ще са сред 1 и 6 градуса, оптималните - най-вече сред 12 и 17 градуса, по-ниски тук-там в Горнотракийската равнина и котловините, където ще е съвсем безшумно и ще има ниска облачност или мъгла; в София минималната температура ще е 1 градус, оптималната - 12 градуса.
Атмосферното налягане ще се намали и ще е доста по-ниско от междинното за месеца.
Над Черноморието ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максимални температури - сред 12 и 16 градуса. Температурата на морската вода е към 9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.
Над планините ще е най-вече слънчево. Ще духа сдържан западен вятър. Ще е топло за сезона с оптималната температура на 1200 метра към 13 градуса, на 2000 метра - към 7 градуса.
В четвъртък следобяд в Дунавската низина вятърът ще се смени със северозападен, облачността ще се усили, късно вечерта в крайните северозападни региони ще завали дъжд, в планината над 1600 метра - сняг. Дневните температури ще са към момента много високи за януари - оптималните ще бъдат сред 12 и 17 градуса, под 10 градуса ще остават в западната част на Горнотракийската равнина и в обособени котловини, където през по-голямата част от деня ще се задържи съвсем безшумно.
В петък ще бъде облачно. На места в страната ще вали най-вече дъжд, с по-големи количества - в югоизточната половина. В нощните часове против събота в западните планински региони дъждът краткотрайно ще минава в сняг. Вятърът ще е от североизток, слаб до сдържан. Дневните температури ще се намалят, само че средноденонощните ще останат по-високи от нормалните за първата половина от януари и съвсем без дневен ход - най-вече сред 3 и 8 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР