Временното правителство, сформирано от завзелото властта в Афганистан радикално талибанско

...
Временното правителство, сформирано от завзелото властта в Афганистан радикално талибанско
Коментари Харесай

Талибаните в Афганистан променят учебните програми по журналистика

Временното държавно управление, образувано от завзелото властта в Афганистан коренно талибанско придвижване, разгласи през днешния ден, че в образователните стратегии по публицистика в страната са направени нововъведения, съобщи организация Хама прес, като се базира на и.д. министър на висшето обучение Нед Мохамад Надим.

Министърът показва, че нововъведенията, чието съответно наличие не се разкрива, целят да приготвят публицистите за " отдадена работа на страната ", съобщи ТАСС.

Правителството има за цел да образова млади публицисти да служат на страната си почтено и честно и да не позволява медиите да служат като " средство за агитация против сегашния режим и исляма ", акцентира министър Надим, представен от Хама прес.

Надим упреква Запада, че употребява медиите под собствен надзор като " мощно оръжие за водене на интелектуална и пропагандна война против мюсюлманите ".

Хама прес напомня, че от идването си на власт през август 2021 година талибаните вкараха редица ограничавания на журналистическата активност в страната. На локалните медии е неразрешено да разгласяват материали, които " опонират на исляма, наскърбяват длъжностни лица и подлагат на критика ръководещия режим ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР