Временно изпълняващ длъжността ще бъде Константин Азов Новият транспортен министър

...
Временно изпълняващ длъжността ще бъде Константин Азов Новият транспортен министър
Коментари Харесай

Уволниха директора на „Пътнически превози“ в БДЖ

Временно изпълняващ длъжността ще бъде Константин Азов
Новият транспортен министър Николай Събев е освободил от поста шеф на „ Пътнически транспорти “ в БДЖ Любен Нанов, оповестяват от ведомството. Причината са сериозните финансови усложнения на сдружението.

Констатираните нарушавания в осъществяването на ремонтните стратегии на мотрисите и вагоните способстват за утежняване на предоставяната услуга, което не е в отбрана на публичния интерес.

„ БДЖ - Пътнически транспорти “, като единствен жп транспортьор, изпълняващ обществена функционалност, би трябвало да бъде оздравено по най-конструктивния метод, с цел да могат ползвателите да пътуват бързо, удобно и при спазено разписание на влаковете.

Длъжността шеф на „ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД за период до осъществяване на конкурс за избор на нов шеф ще заеме Константин Азов.

Пред БНР по-рано Събев изясни, че би трябвало да има нова тактика за БДЖ.

„ Това дружество би трябвало да стартира да работи дейно. Трябва да бъде освободено от непотребните действия. Трябва да се създаде добра тактика за това по какъв начин БДЖ да се развива, да е дейно, да не дърпа непотребни пари и българите да стартират да употребяват услугите с по-голяма периодичност. Можем да увеличим приходите на „ Пътнически транспорти “ не като покачваме цените, а като увеличим количеството пасажери “, споделя министъра.

Събев ще разгласи идната седмица екипа си.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР