Временно е затворено Детското отделение към Многопрофилната болница за активно

...
Временно е затворено Детското отделение към Многопрофилната болница за активно
Коментари Харесай

Детското отделение на болницата в Попово затвори: лекарите са в отпуск

Временно е затворено Детското поделение към Многопрофилната болница за интензивно лекуване (МБАЛ) – Попово. Причината е неявяване на работещите в него двама педиатри, които са в полагаем отпуск до 17 февруари, осведоми шефът на лечебното заведение Йовчо Яков, представен от Българска телеграфна агенция.

В отделението работят общо трима лекари, двама от които експерти педиатри в пенсионна възраст. Поради обстоятелството, че от няколко години не са употребили отпуск и са изтощени физически, се наложи краткотрайно да спрем работа, вместо да затваряме дефинитивно, разяснява Яков. По думите му казусът с неналичието на експерти е най-малко тригодишен и той е за цяла Североизточна България. „ Педиатрите избират да работят в частния бранш и по тази причина отделенията се „ оголват “, изясни шефът. Според него във връзка с медицинските сестри Детското поделение е добре обезпечено. В момента те са ориентирани на работа в другите отделения на болничното заведение.

Яков добави, че с двамата медици в отпуск има сделка – в случай че бъде оповестена грипна зараза, те ще се завърнат незабавно на работните места.

Въпросът с краткотрайното затваряне на Детското поделение е обсъждан и на вчерашното съвещание на Общинския съвет в Попово. Кметът на общината Людмил Веселинов е обяснил пред съветниците, че взаимно с управлението на МБАЛ-Попово вършат всичко допустимо да решат зародилия проблем – търсят в региона и в района детски лекари, които да бъдат краткотрайно ангажирани и назначени на работа до завръщането на сътрудниците им. До този миг са получили отвод от всички експерти, с които е разговаряно.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР