Временно е ограничено движението за всички автомобили на територията на

...
Временно е ограничено движението за всички автомобили на територията на
Коментари Харесай

Движението в областите Разград, Силистра и Добрич е спряно, над 1000 снегорина са на терен

Временно е лимитирано придвижването за всички коли на територията на областите Разград, Силистра и Добрич, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Оттам допълват, че 1110 снегопочистващи машини са на терен и обработват пътищата от републиканската пътна мрежа, като приоритет са автомагистралите.

Най-натоварените посоки по първокласните и второкласните пътища и проходите, осигуряващи връзките сред Северна и Южна България.

Ограничено е прекосяването на всички моторни транспортни средства през Старопланинските проходи " Република ", " Троянски ", " Шипка ", " Котленски " и " Ришки ". Поради тежките метеорологични условия, мощен снеговалеж и снегонавявания е лимитирано прекосяването на тежкотоварни камиони над 12 т през проходите " Превала " и " Рожен ".

Поради неприятни метеорологични условия и нулева видимост краткотрайно е лимитирано придвижването за всички коли в областите Разград, Силистра и Добрич, с изключение на по път I-9 Дуранкулак - Варна. По първокласния път е лимитирано придвижването на камионите над 12 тона.

Затворени за всички коли на територията на област Шумен са път I-2 Русе – Варна, път II-27 Нови пазар - Балчик и път I-7 от Велики Преслав до Върбица.
В област Смолян е лимитирано придвижването на коли с ремаркета и полуремаркета поради мощен вятър и снегонавявания.

Има голям брой сигнали за паднали дървета в областите Враца, Велико Търново, Габрово и Разград. Екипите работят по отстраняването им.

Агенция " Пътна инфраструктура " приканва водачите да карат с нараснало внимание и съобразена скорост, като съблюдават нужната отдалеченост и да не подхващат внезапни маневри. Блокирането на придвижването от транспортни средства, които не са готови за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали водачи и работата на снегопочистващата техника.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР